Alleen samen krijgen we dit onder controle

Martijn Hos

Gisteren maakten premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend dat de huidige inperkingsmaatregelen voor Nederland met drie weken worden verlengd tot 28 april 2020. Hiermee is gelukkig nog geen algehele lockdown afgekondigd, maar deze verlenging heeft natuurlijk nog steeds een grote impact op onder andere de e-commerce- en logistieksector.

De verlengde maatregelen houden onder meer in dat consumenten langer binnen moeten blijven (enige uitzonderingen daargelaten) en sowieso eventuele drukke plekken als winkelcentra moeten vermijden. Hierdoor zullen zij minder boodschappen en andere aankopen gaan doen en sneller hun heil zoeken bij webwinkels.

Dit gold de afgelopen weken al voor productcategorieën die consumenten helpen om thuis te (over)leven (zoals eten, drinken en gezondheids- en verzorgingsproducten) en te werken (zoals kantoorartikelen en consumentenelektronica), maar mijn verwachting is dat ook de hard getroffen segmenten als mode en schoenen & lifestyle de komende weken weer een groei zullen zien. Simpelweg omdat veel consumenten zo goed en zo kwaad als het kan hun dagelijkse leven weer op willen pakken. En (online) shoppen maakt daar natuurlijk onderdeel van uit.

Ook in onze branche wordt nu samengewerkt om consumenten van hun bestellingen te voorzien. Medewerkers van rustige afdelingen worden gevraagd bij te springen op de drukkere afdelingen. Mensen die door de aard van hun werk helaas thuis zijn komen te zitten, denk aan de horeca en evenementenbranche, melden zich spontaan aan om te komen helpen bij webwinkels. Het is mooi om te zien dat deze initiatieven nu opkomen en dat mensen gaan samenwerken om deze bizarre tijd het hoofd te bieden.

Niemand weet hoe lang dit nog gaat duren. De stip op de horizon die we nu hebben is 28 april, en verder dan dat kunnen we niet kijken. Op de achtergrond, en soms op de voorgrond, werken ik en mijn collega’s in ieder geval keihard om ons en jullie voor te kunnen bereiden op de verschillende scenario’s. En wat het scenario ook wordt: alleen samen krijgen we corona onder controle.

Meldpunt corona en e-commerce

De coronacrisis stelt ondernemingen voor talloze uitdagingen, en soms maken leveranciers en overheden de situatie er niet makkelijker op. Als belangenbehartiger voor de e-commercesector zijn wij daarom op zoek naar signalen die jij als een misstand ervaart. Denk daarbij aan leveranciers die het je lastiger maken, processen bij en beleid van de overheid of het ontbreken van handhaving. Je kunt contact met het meldpunt opnemen via . Problemen die bedrijven in de sector met elkaar gemeen hebben, zullen wij dan oppakken richting onze (en dus ook jouw) stakeholders.

Alles over het coronavirus en e-commerce  

Wij zijn benieuwd welke issues omtrent het coronavirus leven bij onze leden, zodat we deze mee kunnen nemen in onze gesprekken met Den Haag. Als belangenbehartiger voor de e-commercesector zijn wij daarom op zoek naar signalen die jij als een misstand ervaart. Denk daarbij aan leveranciers die het je lastiger maken, processen bij en beleid van de overheid of het ontbreken van handhaving. Je kunt contact met ons opnemen via 
Voor meer informatie over de impact van het coronavirus op de retailsector, verwijzen we je graag door naar onze overzichtspagina. 

Lees alles over het coronavirus en e-commerce