Wolfgang Digital: Wij leveren uitzonderlijke digitale marketing

logo wolfgang international

Wolfgang Digital is een internationaal marketingbureau dat in 2019 de deuren van haar Amsterdamse kantoor opende. Het bedrijf werd daarbij ook vrijwel meteen business partner van Thuiswinkel.org en via dit interview stellen zij zich graag aan je voor. We praten met Dennis Biemolt, Business Development Manager Nederland, over het bureau, de toekomstplannen en hun Wolfgang E-commerce KPI-rapport.

Kun je iets meer vertellen over Wolfgang Digital?

“Wolfgang Digital is een multi-bekroonde digital marketing performance agency, gespecialiseerd in SEO, PPC-advertenties (zoals Google Ads en Bing), social media, Conversion Rate Optimization (CRO), analyse en creatieve (content)marketing. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dublin, Ierland en we hebben onlangs ons kantoor in Amsterdam in Nederland geopend. Het bedrijf werd in 2007 opgericht door Alan Coleman met slechts twee werknemers. Inmiddels heeft Wolfgang Digital zeventig mensen in dienst en heeft het bedrijf meerdere internationale prijzen binnengesleept.”

Waarmee onderscheiden jullie jezelf van de concurrentie?

“Onze missie is eenvoudig: uitzonderlijke digitale marketing leveren met zowel prestaties als resultaten voor onze klanten. Integratie vormt de kern van alles wat we bij Wolfgang doen. Of het nu gaat om samen met klanten aan strategieën te werken om echte zakelijke groei te stimuleren, het ontwikkelen van bekroonde holistische crosschannel marketingcampagnes, of het hebben van een platform dat regelmatig het delen en versterken van ideeën aanmoedigt binnen onze teams. De prijswinnende campagnes zijn een bijproduct van dit proces en iets waar we enorm trots op zijn!

Wat zijn voor jullie de belangrijkste e-commercetrends in 2020? Hoe spelen jullie daarop in?

 1. “We stoppen met praten over online ROI en offline ROI en gaan naar omnichannel ROI. De relatie tussen online en offline is niet binair.”
 2. “De rol van social zal eindelijk worden beseft zodra mensen weggaan van likes, comments en shares, en als zij de commerciële waarde die het kan bieden beginnen te begrijpen en die beginnen te meten.”
 3. “Het ontwikkelen en bouwen van een gegevensset wordt een topprioriteit voor retailers die worden geconfronteerd met een wereld zonder cookies en die meer moeten vertrouwen op gegevens van derden.”

Wat is het Wolfgang E-commerce KPI-rapport en wat is de toegevoegde waarde?

“Elk jaar brengen we een datagedreven publicatie uit waarin we de stand van zaken in onze branche samenvatten en waarmee we essentiële informatie en benchmarkgegevens leveren die goede beslissingen mogelijk maken. Met dit Wolfgang E-commerce KPI-rapport kunnen marketeers hun prestaties uit 2019 analyseren en hun strategie voor 2020 plannen.”

“Onze 2020 Wolfgang E-Commerce KPI-studie analyseert meer dan 130 miljoen websitesessies, € 330 miljoen aan online inkomsten en meer dan 300 enquêtereacties van mensen in Europa, het VK en de VS. Het rapport helpt bij het beantwoorden van de vragen die onze klanten ons dagelijks stellen in relatie tot belangrijke KPI's. Het geeft hun de antwoorden – antwoorden op basis van een enorme geaggregeerde dataset die klanten zelf hebben verstrekt aan ons. We hebben het voorrecht om een ​​aantal bijzonder krachtige websites tot onze datasetdeelnemers te rekenen. In ruil daarvoor ontvangen de sites waardevolle gegevens in de vorm van onze KPI-studie.”

Wat zijn jullie plannen voor de (nabije) toekomst?

“We zijn van plan ons de komende jaren te verbeteren door voortdurend te investeren in de ondersteuning, aanmoediging en professionele ontwikkeling van onze mensen. We hebben een bedrijfsstructuur gecreëerd waarmee we ons gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderingen en een constant evoluerende cultuur van samenwerking.” 

“Dit jaar hebben we de ‘Wolfgang Tech Library’ gelanceerd. We hebben een robuust aanbod van scripts ontwikkeld die enkele van de vele optimalisatietaken automatiseren. De Wolfgang Tech Library groeit voortdurend en biedt maandelijks gemiddeld 1.094 extra uren aan optimalisaties per klant.”

“And last but definitely not least, Wolfgang gaat wereldwijd! We hebben vorig jaar officieel ons kantoor in Amsterdam geopend om ons klantenbestand in de Nederlandse markt zo uit te breiden. Wij geloven dat spelers in twee van Europa's meest levendige digitale marketingscènes ons werk alleen maar vooruit kunnen helpen. We brengen de beste digitale marketing van Dublin naar de Dam en het beste van de Dam naar Dublin!”

Welke drie concrete tips (adviezen) hebben jullie voor onze leden?

 1. “Stel een ​​CRM-lijst samen en onderhoud deze goed. Dit wordt je geheime marketingwapen in de komende jaren.”
 2. “Investeer in het aanmoedigen van klanten om de fantastische service die ze van je krijgen te beoordelen.”
 3. “Doe alles wat je kunt om je website sneller te laten laden – je vindt hierover veel goed advies op de pagina van Wolfgang Digital Blog.”

Waarom zijn jullie business partner geworden van Thuiswinkel.org?

“We zijn business partner van Thuiswinkel.org geworden om intrigerende bedrijven te ontmoeten, met ambitieuze groeiplannen die aansluiten bij onze eigen ambities.”

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:

 • Vertrouwen van klanten
 • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
 • E-commerce onderzoeken en rapporten
 • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
 • Thuiswinkel Business Partner Reviews

Word ook business partner