Hoe werkt de Geoblocking Verordening ook alweer?

vliegtuig boven landkaart

Uit een onderzoek van Europese consumententoezichthouders bleek dat een groot deel van de webwinkels die kleding, schoenen, meubels, huishoudelijke producten en elektronica verkopen niet voldoet aan de eisen uit de Geoblocking Verordening. Het onderzoek toont aan dat het niet altijd mogelijk is voor een consument om in andere landen te bestellen. Hoe zat het ook alweer met de Verordening?

Door de Geoblocking Verordening mag een webshop geen onderscheid (meer) maken op basis van nationaliteit, verblijfplaats of plaats van vestiging bij internationale (handels)transacties. Deze regels moeten ervoor zorgen consumenten overal in de Europese Unie onder dezelfde voorwaarden online hun aankopen kunnen doen.

In het onderzoek melden de toezichthouders dat ze regelmatig tegenkwamen dat consumenten geen aankoop konden doen bij een webwinkel in een ander land binnen de EU als zij hun aankoop in dat land lieten bezorgen of wilden ophalen maar een factuuradres opgaven in Nederland. Maar op basis van de Geoblocking Verordening moet het mogelijk zijn om een factuuradres in een ander EU-land te kiezen in het orderproces. Waar je levert mag je zelf bepalen als webshop (afleveradres), maar een klant mag uit een ander land komen (factuuradres).

In de praktijk komt dat erop neer dat een klant bijvoorbeeld het factuuradres en de contactgegevens in elk format moet kunnen invullen. Denk daarbij aan de mogelijkheid voor het invoeren van een postcode zonder letters of meer dan vier getallen of het kunnen toevoegen van landcodes aan telefoonnummers. Daarnaast mag een lijst met te selecteren landen niet beperkt zijn. Lees hier meer over de Geoblocking Verordening

De rest van dit artikel is te lezen in Mijn Account.