ShipSupport: “We zijn vaak nog bezig met het uitleggen van de voordelen van e-commerce”

Ship Support

Online verkopen en kopen gebeurt in werkelijk iedere branche. Zo ook in de maritieme industrie, waar veel bedrijven internationaal zaken doen en er vaak een langetermijnrelatie tussen klanten en leveranciers bestaat. Wel staat e-commerce hier nog in de kinderschoenen. ShipSupport zit midden in de digitalisering van de branche. We spreken met Dirk-Jan Goudswaard, Director Marketing bij ShipSupport, over dit traject en hoe zij toewerken naar het makkelijk en efficiënt maken van het inkopen van scheepsonderdelen.

Kun je wat meer vertellen over ShipSupport?

“ShipSupport is dé internationale online shop voor maritieme technische onderdelen en verbruiksartikelen. We leveren wereldwijd aan grote en kleine baggermaatschappijen, offshore bedrijven en scheepsbouwers en voeren een assortiment van 1.000.000 producten. Sommige producten zijn zo groot als een postzegel en anderen zijn groter dan een auto en wegen bijna 10.000 kg.”

Wat zijn de uitdagingen van e-commerce in jullie branche?

“In de maritieme industrie staat e-commerce (en andere vormen van digitalisering) nog in de kinderschoenen. Wij zijn nog vaak bezig met verandermanagement, met het uitleggen van de voordelen van elektronisch zaken doen. Leveranciers zijn huiverig dat zij het contact met klanten verliezen. Bovendien zijn klanten erg gesteld op de relatie met hun leveranciers, waar ze soms al generaties zaken mee doen. Wij moeten dus een goede samenwerking met beide partijen opbouwen en zorgen dat wij goed kunnen aansluiten op hun processen, om de overgang naar e-commerce zo soepel mogelijk te maken. Overigens ervaren we de laatste jaren steeds meer dat bedrijven inzien dat digitalisering onvermijdelijk is en grote voordelen biedt. De verjonging in de top van bedrijven draagt hier zeker aan bij.”

Hoe zien jullie toekomstplannen eruit?

“Het doel van ShipSupport is om het inkoopproces van scheepsonderdelen zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Hiervoor zullen wij in de toekomst nog nauwer samenwerken met klanten en leveranciers om systemen te koppelen met onze database voor de elektronische uitwisseling van orders en productinformatie. Maar ook het aanbieden van onderhoudsdiensten, verhuur van installaties en tweedehands verkoop van onderdelen of schepen staan op onze roadmap. Een ander belangrijk punt is het door ontwikkelen van onze wereldwijde logistieke diensten.”

Hoe draagt ons Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk bij aan jullie succes?

“Het is voor online klanten belangrijk dat ze de winkel waar ze aankopen doen kunnen vertrouwen, zeker voor een relatief jong bedrijf als ShipSupport. Het Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk geeft (voornamelijk Nederlandse) bezoekers net dat extra beetje zekerheid dat zaken doen met ShipSupport veilig is. En mochten er onverhoopt problemen voordoen, dan zijn we aangesloten bij een organisatie die kan bemiddelen. Bovendien kunnen we op juridisch vlak sparren met Thuiswinkel.org, zodat we aan alle AVG-voorwaarden voldoen.”

Interesse in Thuiswinkel Zakelijk?

Verkoop jij ook online producten aan bedrijven? Dan kun je profiteren van de voordelen van Thuiswinkel.org en het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk! De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Bekendheid van Thuiswinkel is groot.
  • Betrouwbaarheid dankzij uitgebreide certificering.
  • Integriteit, dit keurmerk wordt uitgegeven zonder winstoogmerk.
  • Deskundigheid, onze toetsen worden uitgevoerd door externe en onafhankelijke bureaus.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid

Foto: Royal IHC