Nieuw: Thuiswinkel E-commercekalender 2021

e-commercekalender 2021

Nederland barst van de 'nationale feestdagen'; van Nationale Pindakaasdag tot Doe Vriendelijkdag. Wij verzamelden de beste e-commercedagen en -evenementen in deze kalender, zodat jij precies weet wanneer je waarop kunt inhaken. Valentijnsdag, Kerstmis en Nieuwjaarsdag kennen we allemaal, maar weet jij ook wanneer het Verander je Wachtwoorddag is? Of Safer Internet Day? En Duurzame Dinsdag? Deze en andere dagen staan in onze digitale inhaakkalender.

Download de kalender gratis

Met een inhaker haak je in op de actualiteit of op een (nationale) feestdag met een afbeelding of nieuwsbericht. Waarom? Omdat het je veel (gratis) pr oplevert ­– als je het goed doet. Niet alle inhaakmomenten zijn te voorspellen, maar een goede inhaker is goud waard. Bekijk deze inhakers of deze en je ziet ontroerende, grappige en indrukwekkende voorbeelden die viraal zijn gegaan.

Download de kalender gratis

Hoe gebruik je de e-commercekalender?

Met deze kalender weet je precies op welke dagen je kunt inhaken. Maar nu?

  • Stap 1. Maak een overzicht van de leukste dagen voor jouw organisatie en zet ze in je (content)kalender.
  • Stap 2. Bedenk een creatief haakje met jouw bedrijf. Laat je bijvoorbeeld inspireren door deze 100 inhakers, maar maak ze niet na. Bedrijven die kopiëren, worden genadeloos afgestraft.  
  • Stap 3. Laat je idee even bezinken. Is het echt een goed idee? Laat anderen meekijken en -denken. 
  • Stap 4. Werk je inhaker grafisch uit. En zet je post vervolgens klaar voor de verschillende social-mediakanalen. Heb je daar nog niet zoveel ervaring mee? Volg dan deze gratis e-learning over social media.
  • Stap 5. Zet je inhaker live op het juiste moment van de dag. Je kunt posts van tevoren inplannen, maar let daar goed mee op. Het komt (helaas) best vaak voor dat er een post online komt terwijl dat niet had gemoeten, of misschien is je bericht inmiddels achterhaald.
  • Stap 6. Monitor de reacties op je post. Reageer als dat nodig is. 

We wensen je veel plezier met de e-commercekalender en hopen mooie inhakers langs te zien komen. 

Download de kalender

Onze e-commerce-inhaakkalender is gratis te downloaden. Klik op onderstaande link, laat je gegevens achter en je krijgt de pdf toegestuurd. 

Download de kalender gratis