Bas van der Putten (Go Lemon): “Het is niet zo simpel om iPhones te verhuren als het lijkt”

bas van der putten

Nadat Bas van der Putten inzag dat de consument steeds vaker abonnementen afsluit voor producten, denk aan Netflix, Spotify, Boldking en Swapfiets, bedacht hij dat hij dit ook kon doen voor Apple-producten. Inmiddels bestaat Go Lemon bijna drie jaar. We spreken met Bas over het verhuren van iPhones en de uitdagingen die hierbij komen kijken.

Een abonnement op een Apple-product, hoe werkt dat precies?

“Bij Go Lemon kun je voor een vast bedrag per maand een iPhone, iPad of Apple Watch ‘huren’. Je koopt het apparaat dus niet, maar je mag het zo lang gebruiken als je wilt. En dat zonder zorgen, want je device is altijd verzekerd. Ben je klaar met je apparaat of wil je een nieuwe versie? Dan stuur je hem terug en ruil je hem, indien gewenst, om voor een nieuwe(re).”

“Bovendien bieden we niet alleen maar gloednieuwe apparaten aan. Als je liever wat minder wil betalen, kun je ook voor een Praktisch Nieuw apparaat kiezen. Deze devices zijn eerder gebruikt, maar zijn te goed om niet opnieuw in te zetten. Ze zijn technisch helemaal in orde, maar zouden voor het oog wat lichte gebruikssporen kunnen bevatten. Onze service blijft uiteraard hetzelfde.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik ben erg trots op het feit dat we inmiddels al bijna drie jaar bestaan. Het lijkt simpel om ‘een beetje iPhones te verhuren’, maar dat is het totaal niet. We hebben de afgelopen jaren veel geleerd, niet op de laatste plaats hoe we veel financiering op kunnen en moeten blijven halen.”

Welke trends zie je binnen de e-commercemarkt?

“Ik zie vooral dat de bedrijven die blijven innoveren en investeren in mensen, service en systemen het verschil maken voor de consument. Op alleen de prijs ga je de wedstrijd dus niet winnen. Aangezien wij geen directe concurrentie hebben, is prijs niet het belangrijkste. Wij kijken zelf graag af bij Coolblue. Uiteindelijk zijn zij niets meer dan een grote dozenschuiver, maar de klant wordt op allerlei manieren leuk en bijzonder gemaakt. Bij Go Lemon is dat niet anders. Dat is ons bestaansrecht, want Apple-producten kun je op veel meer plekken verkrijgen.”

Hoe zie je de toekomst van Go Lemon voor je?

“Allereerst willen we zorgen dat iedere Nederlander van ons bestaan weet. Wanneer ze weten dat Apple-producten ook via Go Lemon te huur zijn, is het aan hen om een bewuste keuze te maken. Als een kleine fractie van alle Apple devices in Nederland via ons gaat, dan staan wij te dansen op tafel. Onze grootste uitdaging voor 2020 is het financieren van die groei.”

Wat voegt het Thuiswinkel Waarborg toe aan Go Lemon?

“Doordat we een nieuw concept zijn, wil je dat je (potentiële) klant er 100% op kan vertrouwen dat ze met een goede en gezonde speler te maken hebben. Het keurmerk van Thuiswinkel.org helpt ons om dat aan de consument te laten zien.”

Wil jij meer vertrouwen en een hogere conversie?

Lid zijn van Thuiswinkel.org heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg-logo op je webshop.
  • Vertrouwen van consumenten door Thuiswinkel Waarborg Reviews.
  • Gratis hulp en ondersteuning op juridisch gebied (tools, tips en vraagbaak).
  • Wij komen op voor jouw belangen in Den Haag en Brussel.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid