Verzamel reviews tijdens de feestdagen

5 sterren review

De feestdagendrukte is begonnen. Na Singles’ Day staat nu Black Friday voor de deur, en dat terwijl de Sint inmiddels ook is aangekomen in ons land. Dit betekent voor veel bedrijven dat de bestellingen toenemen. Het uitvragen van reviews mag tijdens deze drukte dan ook niet ontbreken.

Het belang van reviews valt niet te onderschatten. Met reviews verhoog je de betrouwbaarheid van je webshop, maar het helpt je ook om feedback te ontvangen over je aankoopproces. De feestdagen bieden een uitgelezen kans om van veel (nieuwe) klanten een beoordeling over hun aankopen te ontvangen.

Positieve en negatieve reviews

Uiteraard ontvangen we het liefste alleen maar positieve berichten van klanten,  maar onderschat ook de waarde van negatieve reviews niet. Deze zorgen voor authenticiteit en benadrukken de echtheid van de beoordelingen. De ‘sweetspot’ van reviews blijkt te liggen bij een score tussen de 4.2 en de 4.5 (van 5). Een hogere score lijkt zelfs averechts te werken en kan je verkopen zelfs laten dalen. De consument vraagt zich dan namelijk af hoe betrouwbaar de reviews daadwerkelijk zijn.

Wat te doen met negatieve reviews?

Maak reviewmanagement een onderdeel van je klantenservice. De klachten die je krijgt via reviews zijn belangrijk om te bepalen of je wijzigingen moet doorvoeren in bijvoorbeeld je assortiment, website of bezorgproces. Bovendien kun je ook aan andere (potentiële) klanten laten zien dat klachten serieus genomen worden en dat de webshop er wat aan doet om het probleem op te lossen. Je klant voelt zich gehoord en daarmee kun je een negatieve ervaring zelfs ombuigen naar een positieve beoordeling. Blijf dus ook tijdens de feestdagen, ondanks de drukte, scherp op het verhelpen van klachten.

Reviews verzamelen

Reviews zijn automatisch te verzamelen via verschillende onafhankelijke reviewpartijen. Zo kun je ervoor kiezen om iedere klant na aankoop een mail te sturen met het verzoek om een beoordeling achter te laten. Op die manier verzamel je, vooral tijdens de feestdagen, gemakkelijk reviews in. 

Thuiswinkel Reviews

Ook bij Thuiswinkel.org bieden we, samen met reviewsysteem KiyOh, de mogelijkheid voor leden om gemakkelijk reviews te verzamelen. Benieuwd naar de voordelen die ons reviewsysteem jou kan bieden?

Bekijk de voordelen van Thuiswinkel Reviews

Wist je dat...

... Thuiswinkel Reviews extra zichtbaar zijn in de Thuiswinkel Widget? De widget is een kleine applicatie op je website, waarmee je als lid van Thuiswinkel zowel je keurmerk prominenter in beeld hebt, als je reviewscore. Beiden onderdelen laten aan (potentiële) klanten zien hoe betrouwbaar je webshop is. De Thuiswinkel Widget is gratis te implementeren. Log in op Mijn Thuiswinkel en bekijk hoe je de widget ook op jouw website kunt implementeren.