23 oktober 2019

Even voorstellen: Jack Schrijn

Jack Schrijn

Sinds 1 juli 2019 is Jack Schrijn bij Thuiswinkel.org in dienst als Senior Accountmanager ShoppingTomorrow.

Wie is Jack Schrijn?

''Ik woon al jaren in Utrecht, maar ik ben geboren in Ede, de stad waar Thuiswinkel.org ook is gevestigd. En een deel van mijn familie, zoals mijn ouders en zus, wonen nog steeds in Ede. Zelf ben ik inmiddels echter verknocht geraakt aan Utrecht, met z’n mooie singels, grachten en het prachtige stadscentrum. Ik woon dicht tegen het centrum aan en toch ook dicht bij de uitvalswegen. Ik ben enthousiast, heb een positieve instelling en ben altijd op zoek naar hoe we dingen nog beter kunnen maken. Met negatieve ingestelde mensen kan ik eigenlijk niet veel. En een ochtendhumeur is mij ook volkomen vreemd.“

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

''Ik ben het liefst sociaal of sportief bezig. Sociaal betekent voor mij tijd voor familie & vrienden. Mensen die mij kennen, weten dat ik een fervent hardloper ben, en graag minimaal drie keer per week een rondje maak. In de afgelopen jaren heb ik meerdere malen een marathon gelopen en de droom om de New York Marathon te lopen heb ik inmiddels ook verwezenlijkt. Het liefst doe ik op zondag een lange duurloop; dat is ultiem genieten.”

Wat deed je voordat je bij Thuiswinkel.org kwam?

''Ik heb een ruime ervaring in e-commerce opgedaan. Voor Thuiswinkel.org heb ik ruim zeven jaar bij Beslist.nl gewerkt als key accountmanager. Daarvoor zat ik meerdere jaren bij bol.com en heb ik geholpen bij het opzetten van hun elektronicawinkel. In een verder verleden ben ik werkzaam geweest bij Ingram Micro, waar ik strategische samenwerkingen maakte tussen leveranciers en retail- & e-commercebedrijven.”

Wat ga je voor Thuiswinkel.org doen & wat wil je proberen toe te voegen?

''Bij Thuiswinkel.org ga ik mij in de functie van senior accountmanager ShoppingTomorrow vooral richten op het onderhouden en verder uitbreiden van de relaties met de gastheren en voorzitters van onze expertgroepen. Wij maken elke keer een nieuw programmajaar met heel veel verschillende thema’s en vraagstellingen, dus heel mooi om hier aan te kunnen werken. In deze rol kan ik zowel mijn kennis kwijt als ook steeds weer nieuwe dingen blijven ontwikkelen. Met het ShoppingTomorrow-team focussen wij ons op het huidige programmajaar om het samen met alle expertgroepen weer tot een succes te maken. Tegelijkertijd werken wij alweer hard aan het nieuwe programmajaar om nieuwe thema’s en expertgroepen mogelijk te maken.''

ShoppingTomorrow is hét kennisnetwerk voor digital commerce in Nederland

ShoppingTomorrow brengt e-commerceprofessionals samen in een exclusief en actief netwerk, met als doel het leveren van inzichten voor de branche. Wat betekenen toekomstige ontwikkelingen op het gebied van businessmodellen, customer journey en technologie voor medewerkers, bedrijven en BV Nederland?  Het is een jaarlijks onderzoeksprogramma waarin onderzoek wordt gedaan naar de belangrijkste ontwikkelingen binnen de digital commerce. Verdeeld over ongeveer 25 expertgroepen doen jaarlijks 500 tot 600 e-commerceprofessionals mee aan ShoppingTomorrow. ShoppingTomorrow is een initiatief van Thuiswinkel.org.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in digital commerce?

Kijk dan op www.shoppingtomorrow.nl daar kun je je ook aanmelden als expert voor het volgende programmajaar, zien waar onze huidige groepen mee bezig zijn of heel gemakkelijk bluepapers downloaden van eerder gedane onderzoeken.