23 september 2019

CrossBorder Event - Your Next Move

CrossBorder Event 3 oktober 2019 Mereveld Utrecht, Bestel nu je ticket!

Voor Nederlandse merkhouders en e-commerce bedrijven valt er buiten ons land een wereld te winnen. Welke stappen gaat jouw organisatie zetten, in welke richting en hoe? Welke rol spelen marketplaces hierin? Op donderdag 3 oktober aanstaande organiseren Dexport en Twinkle voor de zevende keer het CrossBorder Event in Utrecht. Een inspirerende dag met presentaties van succesvolle online retailers, brands én B2B-verkopers in het buitenland. Een dag met diepgang en volop gelegenheid tot netwerken. Plus de presentatie van de CrossBorder Top 30 van internationale snelgroeiers en de uitreiking van de CrossBorder Award voor de beste marketingcase. Waar liggen jouw kansen? Wat is jouw next move?

‘Marketing is geen tool, het is wat we doen’

Amsterdenim, 1 van de sprekers op 3 oktober, is een klein Nederlands denimmerk dat eigenwijs aan de weg timmert. Via marketingcampagnes groeit de naamsbekendheid in de wereld gestaag.

De groei van zijn merk komt door export, vertelt Key Rameijer. Hij zet in op samenwerkingen met licentienemers. ‘Op de Amerikaanse manier, zeg maar. Thuis het merk sterk bouwen en laden – Amsterdam ís denim – en dan via licentiehouders die de kleding zelf gaan produceren de buitenlandse markten op.’ Hij voert inmiddels gesprekken in de VS, Azië en het Midden-Oosten.

Daarnaast zijn webshops als Amazon, het eerder genoemde Zalando en Wehkamp belangrijke partners. ‘Het vraagstuk dat je twintig jaar geleden had: ga je via derden verkopen, bestaat allang niet meer. Natuurlijk verkoop je via platformen. Ben je niet te koop via Zalando, dan ben je gewoon niet zichtbaar in de markt. En het is ook een kwaliteitsstempel: niet iedereen kan via Zalando verkopen, je moet wel kwaliteit bieden.’

Wat staat er nog meer op het programma?

  • Jacco Oosterhof van e-Luscious vertelt je hoe om te gaan met de verschillende lokale voorkeuren, betalingsmogelijkheden en wetgeving wanneer je internationaal wilt uitbreiden
  • Wouter Smeets van Stroopwafels.com deelt het beste global groeirecept met je voor een beginnend merk.
  • Wouter de Vries van YourSurprise vertelt je hoe het bedrijf uitgroeide van een gepersonaliseerd liedje tot de grootste webshop in gepersonaliseerde cadeaus in Europa.

Benieuwd?

Het CrossBorder Event is voor iedereen met grenzeloze ambities. Ben jij al jaren actief in het buitenland of wilt je de stap over de grens nemen? Tijdens het CrossBorder Event leer jij alle ins en outs van andere internationale koplopers. Business partners van Thuiswinkel hebben recht op 1 gratis kaart (t.w.v. €295,-) en maar liefst €100,- korting op extra toegangskaarten.

Bestel hier je ticket