Duifhuizen: de customer journey van een schooltas

Een man met koffers en tassen

Hoe bereik je jouw doelgroep op de beste manier? Duifhuizen, online en offline speler voor tassen en koffers, startte onlangs een nieuwe schoolcampagne. Met deze campagne voor scholieren die op zoek zijn naar een nieuwe schooltas behaalde de retailer een conversiestijging van maar liefst 40%. Hoe pakten ze dit aan? In de aanloop naar Shopping Today spraken we met de sprekers Moniek Pellikaan, marketingmanager bij Duifhuizen en Menno Lohuis, accountmanager bij Datatrics.

De nieuwe schoolcampagne (de #CheckYourBackChallenge) van Duifhuizen heeft veel indruk gemaakt op de scholieren. Door in te spelen op de behoefte van de scholier die op zoek is naar een nieuwe schooltas en op een goede manier gebruik te maken van de data die ze hebben is de customer journey tot stand gekomen. De on- en offline winkel voor tassen heeft de reis naar een nieuwe schooltas zo relevant en persoonlijk mogelijk maakt.

Je wilt zoveel mogelijk uit je data halen, zodat je precies weet hoe je klant eruit ziet. Door het samenbrengen én verrijken van data heeft Duifhuizen in samenwerking met Datatrics 360-graden-klantprofielen gecreëerd, die als basis dienen voor het maken van relevante en persoonlijke content binnen de gehele customer journey. Deze basis voor de schoolcampagne heeft als resultaat een conversiestijging van maar liefst 40%.

Waarom mogen mensen jullie presentatie niet missen?

Moniek Pellikaan: “We laten zien hoe we met Datatrics een sterke data-driven customer journey hebben opgezet rondom de schoolcampagne. Dankzij relevante data hebben we een succesvolle campagne met een mooie conversiestijging gerealiseerd.”

Menno Lohuis: “We geven bruikbare hands-on tips over hoe binnen één maand een gepersonaliseerde customer journey live gezet kan worden én deze zelfs al binnen drie maanden conversieverhogend is.”

Gratis kaart(en) voor leden en business partners

Mis de presentatie van Menno en Moniek niet en meld je nu aan voor Shopping Today op 19 september. Leden van Thuiswinkel.org ontvangen twee gratis kaarten (t.w.v. €395,-) per bedrijf, business partners (pakket 1) van Thuiswinkel.org ontvangen één gratis kaart (t.w.v. €395,-) per bedrijf en €100,- korting op de extra toegangskaarten.

Meld je hier aan