“Beheer je datafeeds zonder technische kennis”

Blog van onze business partner Channable

Logo van Channable

Nog niet bekend met datafeeds en hoe je ze kunt inzetten voor je online marketing? In deze blog van Lisa van Ginkel, verantwoordelijk voor marketing in de Benelux bij Channable, lees je meer over wat ze zijn en – belangrijker nog – hoe je ze kunt gebruiken.

Channable heeft een eigen datafeed-managementtool ontwikkeld en weet daarom alles over deze technologie. We hebben internationale expertise op het gebied van digitale marketing en onze tool wordt door veel bedrijven gebruikt voor verschillende marketingdoeleinden. Toen ik twee jaar geleden aan de slag ging bij Channable, had ik geen idee wat een datafeed was, hoe je deze gebruikt, en waar je ze voor kunt inzetten. Ik hoop je met deze blog duidelijk te maken dat datafeed-management toch niet zo ingewikkeld is als je nu misschien nog denkt. 

Voor wie kan het gebruik van datafeeds voordelig zijn?

Dit kunnen bijvoorbeeld webwinkeliers, online adverteerders, reisbureaus, recruiters en makelaars zijn. Deze verschillende bedrijven hebben namelijk één ding gemeen: ze hebben allemaal een grote hoeveelheid dynamische productdata. 

Wat is een datafeed?

De definitie van een datafeed is: “Een digitaal bestand dat alle informatie van alle items van een adverteerder bevat”. Denk hierbij aan kleur, maat, merk, beschikbaarheid en prijs van een item. Vaak kun je een datafeed gemakkelijk downloaden in de backend van je website. Je hebt dit bestand nodig om je data in een datafeed-managementtool te importeren.

Waarom een datafeed gebruiken voor online marketing?

Datafeeds kunnen worden gebruikt om te adverteren op veel verschillende online marketingkanalen, en de data die hiervoor benodigd zijn, zijn eenvoudig te optimaliseren. Voorbeelden van deze online marketingkanalen zijn marktplaatsen, vergelijkingssites en zoekmachines, zoals Google Shopping, Google Ads, bol.com, Facebook of Amazon.

Alle verschillende online marketingkanalen hebben echter wel verschillende vereisten. In plaats van dit handmatig per kanaal te beheren, bespaart het je een hoop tijd en moeite om dit te beheren in één tool. Voeg bijvoorbeeld data toe die nog missen en/of filter alle producten die je niet wil adverteren.

Mijn ervaring met datafeeds

Zoals ik al eerder zei, toen ik voor het eerst in aanraking kwam met datafeeds, was ik nogal overweldigd. Veel van jullie zijn dit misschien ook. Laat de technische termen je echter niet bang maken. Met een goede datafeed-managementtool heb je zelf geen enkele technische kennis nodig om ermee aan de slag te gaan.

Kortom, houd het beheer bij jezelf en gebruik een feed-managementtool om datafeeds te maken en aan te passen.

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:

  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews

Word ook business partner