OK versimpelt het betaalproces voor zowel consumenten als webwinkeliers

ok app logo

OK maakt met haar app van iedere mobiele telefoon een slimme portemonnee. Zo kun je er on- en offline mee betalen, maar ook heel eenvoudig klantenkaarten, spaaracties en korting opslaan. Sinds begin dit jaar is OK business partner van Thuiswinkel.org en we spraken met Redmer de Vries over de belofte die OK maakt aan consumenten, hun grootste uitdagingen en de laatste ontwikkelingen binnen e-commerce.

“OK biedt webwinkeliers een snelle, veilige en mobiele aankoopmethode die helpt de conversie te verhogen”, vertelt Redmer, die als e-commercemanager werkzaam is bij OK. “Het is misschien wat lastig om te beschrijven hoe dit precies in zijn werk gaat en daarom hebben we een handige uitlegvideo gemaakt.”

Je hele portemonnee in een app

Met het motto “OK. Altijd alles mee” belooft OK aan de consument dat hij met de app altijd en overal terecht kan om iets kopen. “Wij willen simpelweg het afrekenen leuker en vooral eenvoudiger maken voor consumenten, legt Redmer uit. “Niet zozeer het betalen, maar juist door ons ook te richten op alle fricties in het afrekenproces. Zo verwerken wij de eventuele kortingen, spaarkaarten en voordeelpassen in één simpele transactie. Op deze manier heb je als consument letterlijk én figuurlijk altijd alles mee en loop je nooit meer voordeel mis. Onze app zorgt ervoor dat het meedoen aan acties weer makkelijk en leuk wordt voor consumenten, en geeft (web)winkels relevante inzichten in het (aankoop)gedrag van hun klanten. Het mes snijdt dus aan twee kanten.”

Over de vraag wat de grootste uitdaging voor OK is, hoeft Redmer niet lang na te denken. “Ons product is nieuw in de markt en niet vergelijkbaar. Dat leverde in het begin een kip-eisituatie op, want consumenten moeten de app beschikbaar hebben op hun mobiele telefoon en (web)winkels dienen OK te accepteren als betaalwijze bij het afrekenen. Maar de laatste tijd zijn we druk bezig om dit dilemma te doorbreken.”

Redmer vervolgt: “Dankzij de multimediale campagne rondom de ‘Cards’-functionaliteit, waarbij alle pasjes uit je portemonnee digitaal in de OK-app kunnen worden geplaatst, zijn we de laatste tijd hard gegroeid onder consumenten. Daarnaast profiteren we ook van het feit dat er steeds meer acceptatiepunten in Nederlandse webshops en winkels bijkomen, waardoor de consument op steeds meer plekken in aanraking komt met de OK-app. Zo verspreidt de olievlek van OK-gebruikers aan de ene kant en OK-acceptatiepunten aan de andere zich steeds verder.”

Profijt voor kleine webwinkels

Met hun app wil OK inspelen op de trend dat grote webwinkels steeds groter worden en hun klanten meer gemak op het gebied van bestellen en betalen kunnen bieden. Hierdoor wordt het voor kleinere webwinkels moeilijker om de concurrentie aan te blijven gaan, aangezien zij deze service niet altijd kunnen bieden, terwijl consumenten dit wel van hen verwachten.

“Met OK willen wij met ons platform hier een antwoord op geven”, vertelt Redmer. “En dat doen we door acties slimmer te maken, kanalen te meten en supersnel bestelgemak te bieden, maar vooral ook door te faciliteren dat partijen met elkaar kunnen samenwerken in acties. Denk hierbij maar aan gezamenlijke spaaracties of het delen van slimme coupons of kortingen onder elkaars klanten. Partijen die deze stap qua samenwerken durven te zetten, zorgen in mijn ogen alleen maar voor een sterker eigen verkoopkanaal dat niet alleen afhankelijk is van de verkoop via de alsmaar groter wordende platformen.”

Om haar netwerk te vergroten is OK business partner geworden van Thuiswinkel.org. “Met OK richten wij ons op drie belangrijke focusgebieden: e-commerce, retail en tickets. Met onze focus op het e-commercedomein is een partnership met Thuiswinkel.org in onze ogen een must. Veel van de bij ons aangesloten webshops maken ook gebruik van het Thuiswinkel Waarborg en veel van de partners waar wij mee samenwerken maken ook onderdeel uit van het gezamenlijke netwerk. Daarom was dit voor OK een logische stap”, besluit Redmer.

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:

  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews

Word ook business partner