Expertgroep Next Level B2B E-commerce: zijn b2c en b2b straks nog wel gescheiden?

Op donderdag 20 juni heeft de expertgroep Next Level B2B E-commerce een tweede meeting gehad die PostNL samen met De Nieuwe Zaak organiseert. Dat doen ze gezamenlijk omdat beide partijen zien dat er veel ontwikkelingen in de b2b e-commerce markt zijn, maar ook veel vragen over hoe de juiste stappen te zetten voor producenten, groothandels en leveranciers. Hieronder lees je een verslag van de tweede sessie, geschreven door de expertgroep zelf.

Scenarioplanning

De tweede meeting van de expertgroep stond in het teken van scenarioplanning. Middels een theoretisch kader zijn we in vier groepen aan de slag gegaan om de twee assen te bedenken waarop we change voor de komende vijf tot tien jaar verwachten. Een voorbeeld daarvan is een scenario waarbij we change verwachten op de assen ‘impact van algoritmes’ en ‘impact van duurzaamheid’. Stap 2 was de scenario’s voor deze assen te bedenken, denkend vanuit de toekomst. Deze scenario’s hebben we beschreven vanuit de rol van de B2B shopper of juist de tussenhandelaar of de producent.

Scenario: apart B2B en B2C bestaat niet meer

Hieruit kwamen zeer interessante scenario’s, variërend van dat de groothandel niet meer zal bestaan, of zelfs B2B niet meer bestaat (en dus iedereen consument is), tot algoritmes die vrije keus inperken maar wel de meest groene bedrijven selecteren om zaken mee te doen. Of juist algoritmes die de laagste prijs nastreven en een race to the bottom inzetten. Een ander interessant scenario is als protectionisme grote vormen aanneemt, waardoor lokale authentieke spelers opkomen. In alle scenario’s verandert er veel voor bedrijven, van hun positie in de keten tot aan de veranderingen die op IT vlak gedaan moeten worden.

Back to reality middels een rondje over de vloer

Michel Palm en Alex de Groot brachten een leuke break met de rondleiding over de vloer van PostNL. En tijdens de rondleiding ontstonden er leuke gesprekken met de experts over de manier waarop zij met logistiek omgaan. Zo is BasiqDental bezig om middels een API een verbinding te maken met het data systeem van hun logistieke partner om op die manier klanten pro-actief te kunnen informeren over de status van hun pakket. Dus nog een stap verder dan T&T. Ook leuk dat een aantal experts hun eigen pakketten die ze verzenden voor bij zagen komen over de sorteermachine!

De ochtend hebben we afgesloten met een vooruitblik op sessie 3 die na de vakanties gaat plaats vinden in september. Hierin nemen we de scenario’s van 2025 als uitgangspunt en gaan we deze verder uitwerken naar wat er dan in de zeer nabije toekomst gaat gebeuren. Het was een mooie ochtend en leuk om de experts in house te mogen hosten!

Deze blog is geschreven door de expertgroep Next Level B2B E-commerce.

Op de hoogte blijven van ShoppingTomorrow?

Schrijf je in voor de ShoppingTomorrow nieuwsbrief.

Schrijf je gratis in