20 juni 2019

B2B Marketing Trendrapport 2019: How to score more Marketing Qualified Leads?

[Logo's Spotler en SRM] How to score more Marketing Qualified Leads?, B2B Marketing Trendrapport 2019

Vandaag lanceren Spotler (business partner van Thuiswinkel.org) en SRM Opleidingen het B2B Marketing Trendrapport 2019. Het rapport geeft inzicht in de uitdagingen, speerpunten en belangrijkste activiteiten van b2b-marketeers in Nederland. 359 marketeers vulden een vragenlijst in en vier marketingexperts reageerden hierop. Al hun uitspraken geven een mooi beeld van de b2b-marketing anno 2019. Zet je alle uitspraken op een rij, dan spreekt daaruit nadrukkelijk de wens om meer Marketing Qualified Leads (MQL’s) te scoren.

In deze editie reageren Rik ten Wolde (AFAS Software), Jordi Damen (Leadrs), Ellis van der Slikke (SecondFloor) en Antal de Waij (Engagement Media) op de uitkomsten van het kwantitatieve onderzoek. Zowel de respondenten als de experts deden uitspraken over hun belangrijkste KPI’s, over de inrichting van de buyer’s en customer journey en over de inzet van marketing automation software.

Wens om meer MQL's te scoren

Als je de marketinguitdagingen in de b2b-sector van de afgelopen jaren op een rij zet, dan ontdek je daar een rode lijn in. Zo wilden b2b-marketeers in 2017 vooral de data op orde hebben, lag in 2018 de focus op de vertaalslag van deze data naar mooie gepersonaliseerde content en moet dit jaar al die mooie content wel MQL’s opleveren. Zowel in het kwantitatieve onderzoek als in de interviews wordt benadrukt dat hiervoor een goede integratie met sales belangrijk is.

Meer belangrijke bevindingen

Naast dat er duidelijk naar voren komt dat b2b-marketeers meer en betere MQL's willen genereren, heeft het onderzoek uiteraard meer opvallende conclusies. Zo had in 2018 27% van de b2b-organisaties marketing automation geïmplementeerd en in 2019 groeit dit verder naar 32%. Volgens de meeste b2b-marketeers duurt de buyer’s journey maximaal drie maanden. Daarentegen geeft 21% van de b2b-marketeers aan geen idee te hebben hoelang hun buyer’s journey is. Bijna 60% van b2b-Nederland zet nieuwsbrieven in binnen zijn marketingmix. En dat blijkt terecht, want met 27% is het de contentvorm die de beste kwalitatieve leads oplevert. Benieuwd naar alle resultaten? Download het B2B Marketing Trendrapport 2019.

Achtergrond onderzoek

Dit rapport is de vierde editie van het B2B Marketing Trendrapport. Het onderzoek is voor het eerst uitgevoerd in 2016. Uiteraard zijn de meest opmerkelijke verschuivingen terug te lezen in dit rapport. In totaal geeft het rapport in negen learnings en veertien conclusies een beeld van de marketingtrends in de Nederlandse b2b-marketing.

Het B2B Marketing Trendrapport is de uitwerking van onderzoek dat door SRM Opleidingen en Spotler is uitgevoerd onder b2b-marketeers in Nederland. Er is gekozen voor een aanpak waarbij de uitkomsten van kwantitatief onderzoek input vormen voor een kwalitatief onderzoek.

Interesse in Thuiswinkel Zakelijk?

Verkoop jij ook online producten aan bedrijven? Dan kun je profiteren van de voordelen van Thuiswinkel.org en het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk! De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Bekendheid van Thuiswinkel is groot.
  • Betrouwbaarheid dankzij uitgebreide certificering.
  • Integriteit, dit keurmerk wordt uitgegeven zonder winstoogmerk.
  • Deskundigheid, onze toetsen worden uitgevoerd door externe en onafhankelijke bureaus.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid