FuturumShop: “Duurzaamheid is de nieuwe consumententrend”

harmen van der meulen

Twintig jaar geleden, toen hij nog op het hbo zat, startte wielerfan Harmen van der Meulen FuturumShop.nl. De webshop voor fietsers en hardlopers telt inmiddels meer dan vijftig werknemers. “In 1999, toen we startten, was het een beginnende consumententrend om online te kopen. Nu zien we dat mensen steeds vaker bewuste keuzes willen maken. Wie vooruitkijkt, zet nu in op duurzaamheid”, zegt de CEO die nog altijd niets anders zou willen doen dan zijn fascinaties voor internet en fietsen met elkaar combineren.

Het lukt niet iedereen om zijn hobby om te zetten in een succesvol bedrijf. Wat is het geheim van FuturumShop?

“Betrouwbaarheid is voor ons het belangrijkste. Mensen weten bij ons dat het goed zit. Ik heb service altijd als marketing gezien. Wij zijn zeer klantgericht, vanaf dag één bieden we bijvoorbeeld gratis verzending en heel goede afterservice. We beantwoorden vragen van onze klanten heel zorgvuldig. Als je dat stug volhoudt, dan legt dat een enorme basis voor je online succes.”

Was er meteen markt voor fietsonderdelen en -kleding online?

“In de beginjaren zag ik dat andere partijen heel hard begonnen te groeien, terwijl ik nog amper een order had. Toen heb ik ook weleens een test gedaan door een MP3’tje op de voorpagina te plaatsen. De omzet explodeerde, maar ik heb hem ook snel weer offline gehaald, omdat dat uiteindelijk niet was wat ik wilde. Ik heb focus gehouden op producten die ik wilde verkopen en waar uiteindelijk ook een boterham mee te verdienen valt. Geduld hebben en gewoon doorgaan, dat lukt het uiteindelijk.”

Waarop ben je het meest trots?

“Daar denk ik nooit zoveel over na. Maar het coolste vind ik wel dat er vandaag de dag een team staat dat heel sterk is en zelf ook de groei blijft aanzwengelen. De organisatie is nauwelijks nog afhankelijk van mij.”

Welke trend zie je in de e-commercemarkt?

“We zien meer en meer het online koopgedrag verschuiven naar mobiel. De markt wordt ook steeds competitiever omdat er meer aanbieders komen. Je moet je steeds meer onderscheiden. Ik denk dat er in toenemende mate nichemerken gaan ontstaan, omdat iedereen zijn eigen community kan starten. Dat wordt nog lastig voor de grote merken.”

Je zet stevig in op duurzaamheid. Wat motiveert jou daartoe?

“Dat zit er ook al in vanaf dag één. Er zitten twee kanten aan: duurzaamheid kan samengaan met geld besparen én met innovaties waardoor we uiteindelijk weer competitiever worden. In de logistiek zie je bijvoorbeeld vaak heel grote gebouwen. Wij hebben ons pand in 2010 gebouwd en hebben toen goed nagedacht over zo compact en efficiënt mogelijk bouwen. Dat bespaart licht en verwarming, maar in ons dynamische magazijn kunnen de orderpickers ook heel snel te werk gaan omdat ze nooit ver hoeven te lopen.”

“Een ander voorbeeld is dat wij in 2005 al met PostNL onderhandelingen hebben gevoerd over lagere tarieven in ruil voor minder lucht in pakketjes. Kostenbesparend en duurzamer. Dat geldt ook voor simpele dingen als afvalstromen scheiden. Onze blikjes gaan bijvoorbeeld naar een lokale vereniging die ze spaart. Zo minimaliseer je je restafvalstroom en de kosten om die te laten ophalen.”

Met de pilot met herbruikbare verpakkingen die jullie samen met PostNL hebben uitgevoerd, sta je vooraan als het gaat om duurzaamheid.

“Ik denk dat verduurzaming van de samenleving een enorme impuls zal zijn om weer een stap verder te stijgen in onze welvaart. Vergelijkbaar met de opkomst van het internet in de jaren ’90. Toen waren er ook mensen, grote bedrijven en politici die sceptisch waren. Als je nu achter de feiten aan gaat lopen met verduurzaming, dan doe je hetzelfde als degenen die in de jaren ‘90 niet meegingen met de online ontwikkelingen. Je ziet daardoor nu heel veel retailers omvallen. Het zal mij niet verbazen dat over 10 tot 20 jaar de jongeren van nu zeggen: “Ik koop helemaal niet bij dat soort partijen die zich niet druk maakten om mijn toekomst.” Het consumentengedrag verandert. Nu zegt de consument: “We kopen meer en meer online.” De consument van de toekomst zegt: “We kopen liever bij partijen die duurzaam zijn.” Je kunt in dat opzicht de tijd afwachten, maar ik denk dat je het dan uiteindelijk verliest.”

Hoe reageerden jullie klanten op de herbruikbare verpakking?

“We hebben in Zwolle een pilot gedaan met verpakkingen van een heel sterk materiaal, waardoor de verzendzak heel vaak mee kan. De consument kan de verzegelde verpakking openen, het product eruit halen en de verpakking weer meegeven aan de bezorger. Die wordt vervolgens opnieuw gebruikt. Klanten reageren positief dat we hiermee bezig zijn, maar misschien belangrijker: het is ook heel klantgericht. Je zadelt de consument niet op met al dat verpakkingsmateriaal, waardoor een eventuele drempel om online te kopen weer wordt weggenomen. Wij gaan hier zeker mee door, ik verwacht dan 80% van alle e-commercepakketten in een herbruikbare verpakking verzonden kunnen worden.”

Welke duurzame ontwikkeling zal nog meer groot worden volgens jou?

“De fietskoeriers. Het verbaast mij enorm dat niet iedereen massaal overgestapt is op de fietskoeriers. Het is een goedkopere en efficiëntere manier van bezorgen. Wij bezorgen alles wat kan op de fiets, in de dertig grote steden waar het beschikbaar is. Het netwerk is zeer efficiënt en als je kijkt naar de irritatie die kan ontstaan over bezorgbussen, dan zijn bezorgfietsen ongetwijfeld de toekomst.”

Waarom is FuturumShop lid van Thuiswinkel.org?

“Dan komen we weer bij de betrouwbaarheid, we zijn al lid vanaf het begin. Thuiswinkel Waarborg is het keurmerk dat het meest betrouwbaar is. Nu we meer gevestigd zijn neemt het belang van het keurmerk wat af en gaat het meer om de lobby op allerlei vlakken. Daarin mag Thuiswinkel van mij nog wel wat meer een voortrekkersrol nemen.”

Wil jij meer vertrouwen en een hogere conversie?

Lid zijn van Thuiswinkel.org heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg-logo op je webshop.
  • Vertrouwen van consumenten door Thuiswinkel Waarborg Reviews.
  • Gratis hulp en ondersteuning op juridisch gebied (tools, tips en vraagbaak).
  • Wij komen op voor jouw belangen in Den Haag en Brussel.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid