22 mei 2019

ShoppingTomorrow: The future of the journey

Futuristische stad afgebeeld met een vliegtuigje wat voor de gebouwen vliegt. De tekst erboven: The future of the journey 2019

Het nieuwe onderzoeksjaar van ShoppingTomorrow staat weer op het punt van beginnen. Meer dan vijfhonderd experts gaan verdeeld over twintig expertgroepen onderzoek doen binnen belangrijke e-commerce-onderwerpen. Dit jaar gaan er wederom een mooi aantal nieuwe expertgroepen van start en wel aan de hand van een inspirerend thema: The future of the journey.

The future of the journey

‘Nieuwe’ en technologische ontwikkelingen zorgen voor een continu veranderende customer journey, dat was de conclusie van ShoppingTomorrow 2018. “Ontwikkelingen als artificial intelligence, slimme assistenten en voice-gedreven apparaten maken dat zowel zakelijke klanten als consumenten nieuwe manieren krijgen om zich te oriënteren en om vervolgens tot een aankoop over te gaan via verschillende (en nieuwe) kanalen. In 2019 gaan de expertgroepen onderzoeken hoe die reis dan precies anders wordt en wat je als retailer of b2b’er kunt doen om aan de verwachtingen te blijven voldoen. Kortom, dit jaar staan de klanten (en hun reis) centraal”, vertelt programmamanager Inge Demoed.  

Het komende jaargang gaan we ook dieper in op de customer journey binnen b2b, een sterk groeiende e-commercemarkt waar nog veel te winnen valt. Niet voor niks hebben we dit jaar op Shopping Today voor het eerst een b2b-dome, waar onder andere de drie b2b-expertgroepen hun eerste bevindingen zullen delen. En wat denk je van marktplaatsen? Afgelopen jaar de meest gedownloade bluepaper, en ook dit jaar hebben ze weer grootse plannen om een tool te ontwikkelen die je kan helpen beslissen om wel of niet via marktplaatsen te gaan verkopen. En in al deze e-commerce-ontwikkelingen mag de wereld zelf niet vergeten worden. TNO, Thuiswinkel.org en Connect gaan dit jaar kijken naar de impact van retouren, en ook de circulaire economie staat natuurlijk weer op het programma. Daarnaast is ethiek in combinatie met artificial intelligence een hot topic komend onderzoeksjaar. Door technologieën weten we steeds meer over klanten, maar hoe ver mag je met die kennis gaan? Wat valt binnen de AVG en wat is ethisch nog verantwoord?

Kortom, het belooft weer een spectaculair ShoppingTomorrow-jaar te worden. Het programma start op 25 mei tijdens ShoppingTomorrow – De Kick-off op Nyenrode, met interessante keynotes, zoals Dick Slootweg van Bidfood en Joey Janssen van Swiss Sense.

Meld je aan!

Wil jij dit jaar meedoen in een van de ShoppingTomorrow-expertgroepen? Meld je dan vandaag nog aan. Veel expertgroepen zitten al vol, maar nog niet allemaal. Laat ons weten welke expertgroep jouw voorkeur heeft, dan kunnen wij kijken waar je nog aan kunt sluiten.

Als expert van ShoppingTomorrow krijg je:

  • een exclusieve voorbereiding op de klant van 2025.
  • kennisontwikkeling en -deling via (gratis) congressen en expertgroepen.
  • extra exposure voor jouw organisatie en jezelf als expert.
  • een groot netwerk van digital commerce professionals.

Deelname aan ShoppingTomorrow is gratis en exclusief voor het (hoger) management van organisaties. De voorzitters en hosts van expertgroepen zoeken voornamelijk experts die werkzaam zijn bij retailers en merken en zij hebben dan ook een grotere kans om geplaatst te worden in een expertgroep. De voorzitter en de host bepalen uiteindelijk wie wordt uitgenodigd om deel te nemen in een expertgroep.

Meld je aan als expert