Een digitaal Europa vereist digitale vaardigheden

Roland van Kortenhof met rechtsonder het woordje blog

Onze samenleving wordt steeds digitaler. Dat zien we bijvoorbeeld terug in de tijd die we op onze devices besteden. Was ict ooit ter ondersteuning van bepaalde processen, tegenwoordig is deze afdeling een van de belangrijkste krachten van innovatie binnen bedrijven.  Veel van de innovaties worden immers mogelijk gemaakt door de beschikbaarheid van data en nieuwe technologieën.

Als we kijken naar retail, dan zien we op dit gebied een steeds groter wordend contrast tussen on- en offline. Zo is de fysieke retailsector bijzonder jaloers op de hoeveelheid data die digital commerce ter beschikking heeft. Klanten kunnen precies worden gevolgd en alles kan tot op detail worden geanalyseerd. Daarnaast is het in een online omgeving heel gemakkelijk wijzigingen uit te voeren en deze door bijvoorbeeld A/B-testen te analyseren. Binnen een aantal weken weet je wat wel en niet werkt, en voer je verbeteringen door.

Meer over de Europese Parlementsverkiezingen

Europese vlagDe Europese Verkiezingen en de richting die de EU hierna opgaat, zijn van groot belang voor de Europese (en daarmee Nederlandse) e-commercesector. Daarom komen er deze periode relevante blogs en artikelen over de belangrijkste thema's op onze website te staan. Je vindt deze op onze speciale pagina over de Europese Parlementsverkiezingen.

Digitale technologieën veranderen de manier waarop consumenten zich oriënteren en uiteindelijk tot een koop overgaan. On- en offline raken daardoor steeds verder geïntegreerd. Retailers die de nieuwe technologieën op de juiste manier inzetten en de consument in hun customer journey weten te boeien en een uiterst gemakkelijk koopproces aanbieden tegen een faire prijs, zullen de consument voor zich weten te winnen. Anders gezegd: een toekomstbestendige formule lijkt steeds meer af te hangen van de digitale ervaringen die je je klanten laat ervaren.

Als bedrijf hoef je niet alles zelf te ontwikkelen

Er bestaan veel (cloud)leveranciers die bepaalde technologieën als klant-en-klaar product of service aanbieden. Je hoeft dan als bedrijf niet het gehele wiel opnieuw uit te vinden en sommige innovaties kunnen relatief eenvoudig worden geïmplementeerd. Daarnaast zijn er ook open source-bronnen die bedrijven op weg helpen. Als je je hierin verdiept, dan is het verrassend om te zien wat er aan services wordt aangeboden op de digitale markt. Je moet echter wel mensen met de juiste competenties in huis hebben om echt te kunnen profiteren van deze services.

Digital skills

In een steeds sneller veranderende markt is het zeker niet gemakkelijk om alle nieuwe technologieën bij te houden en is het zelfs nog moeilijker om ze op de juiste manier in te zetten. Dit vraagt om digitale skills, waardoor het nog te vaak alleen voor de grotere bedrijven is weggelegd. We zullen dus de juiste digitale skills in opleidingen naar voren moeten schuiven en moeten stimuleren om als Europa bij te blijven. Helaas heeft bijvoorbeeld de studie voor een sterk opkomend digital vakgebied als artificial intelligence in Nederland slechts ruimte voor een beperkt aantal studenten, en dat vind ik heel moeilijk om te begrijpen.

Als we kijken naar de EU, dan liggen we nog steeds achter op mondiale concurrenten op dit gebied. Als Europese webwinkeliers niet kunnen profiteren van de ontwikkeling van nieuwe technologieën die innovatie, investeringen en consumentenvertrouwen stimuleren, dan kunnen zij de snel veranderende verwachtingen van consumenten niet bijbenen. Om de inmiddels opgedane achterstand op techbedrijven uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten en China, moeten we in Europa dus blijven werken aan onze digitale vaardigheden.

Verbeter je digitale vaardigheden

Wil jij de digital skills van jou en/of je medewerkers verbeteren? Check dan de gratis e-learnings van Thuiswinkel e-Academy, in vakgebieden als conversieoptimalisatie en customer journey.

Volg de gratis e-learnings