Uitgesproken Ank: Wie moet de daadwerkelijke transportkosten betalen?

Vrachtwagen die op een weg rijdt.

Elke maand behandelt Ank een uitspraak van de Geschillencommissie in Twinkle Magazine. Dit keer gaat het over transportkosten.

De consument

“Ik heb tuintegels gekocht maar was daar niet helemaal tevreden over. Ik wilde deze tegels omruilen. Via een e-mail kreeg ik informatie over de transportkosten van €219,32. Ik ben het niet eens met deze kosten voor het retourneren omdat ik er vóór de aankoop niet voldoende van op de hoogte was. Ik verlang terugbetaling van deze transportkosten.”

De ondernemer

“De consument had geen klacht over de tegels zelf, maar wilde ze omruilen voor andere tegels omdat het de stratenmaker niet lukte om ze goed te leggen. We hebben de consument direct aangegeven wat de transportkosten zijn voor het terughalen en wat de kosten zijn voor opnieuw bezorgen. De kosten voor opnieuw bezorgen liggen lager omdat wij daarbij een groot gedeelte van de kosten voor onze rekening nemen. De daadwerkelijke transportkosten zijn €219,32 en die worden dus gerekend bij het retour sturen. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de afstand naar het leveringsadres plus het gewicht van de producten. De consument kan dit op de website zelf uitrekenen. Het omwisselproces bestaat uit twee delen: bestelling retour sturen en nieuwe bestelling bezorgen. Dit is van belang omdat het transport zeer nauwkeurig wordt bepaald op basis van afmeting en gewicht. Om die reden kan nooit worden gegarandeerd dat bij het leveren van de nieuwe bestelling de eerdere bestelling kan worden meegenomen. Ondanks het feit dat de consument het niet eens was met de kosten, is er aangegeven gebruik te willen maken van de vaste transporteur van ons. De consument had ook zelf een transporteur kunnen kiezen.”

De Commissie

“In de wetenschap van alle relevante feiten en omstandigheden heeft de consument nadrukkelijk zelf én bewust opdracht gegeven voor het uit te voeren transport, tegen betaling van € 219,32. Voor zover de consument daar achteraf spijt van heeft, behoort dat voor rekening van de consument zelf te blijven. De klacht is ongegrond.”

Mijn conclusie

“Op de website van de consument wordt duidelijk aangegeven dat er kosten worden berekend voor het omruilen van producten én dat je deze kosten als consument eenvoudig kunt berekenen. Tevens wordt er op de keuze gewezen om zelf transport te regelen. Helder en duidelijk. Niets aan toe te voegen.”

Zorg dat je voorbereid bent, check onze juridische vraagbank!

Foto van bureau met telefoon en beelscherm met de website van de geschillencommissie

Thuiswinkel.org heeft voor haar leden uitspraken van de geschillencommissie verzameld en via een handige zoekmodule als vraagbaak beschikbaar gemaakt! Wil je als webwinkel weten wat de commissie heeft besloten over juridische meningsverschillen m.b.t. levering, herroepingsrecht, schadevergoeding, incassokosten, beschadigde producten én meer? In onze geschillenzoekmachine kun je zoeken op gegronde, ongegronde en gedeeltelijk gegronde geschillen in combinatie met méér dan tien onderwerpen. Hierdoor vind je supersnel een uitspraak die jou helpt bij het vormen van jouw eigen verweer. 

Heb je daarna nog juridische vragen? Neem dan contact op met onze jurist Ank van Heeringen door een mail te sturen naar .

Na inlog op Mijn Thuiswinkel kunnen leden zich gratis verdiepen in cases van mede-webwinkeliers:

Zoek in juridische cases