De 10 criteria van een goede (duurzame) verpakking

Vier mensen houden ieders een groen puzzelstukje vast ten grootte van een stoeptegel

Als webwinkelier wil je jouw artikelen goed beschermen, maar tegelijkertijd milieuvriendelijk verzenden naar je klanten. Hoe vind je de juiste balans tussen ‘underpackaging’ en ‘overpackaging’? Een goede verpakking voldoet aan wel tien criteria. Ellen de Lange, beleidsadviseur duurzaamheid bij Thuiswinkel.org, geeft je tijdens het Thuiswinkel Ledenfestival op 13 juni 2019 tips om hieraan te voldoen.

“Het is een kans voor webshops om zichzelf te onderscheiden met een duurzame verpakking; je creëert een nieuwe uitstraling én vertelt een goed verhaal”, aldus Ellen. “Wanneer je aan de slag gaat met duurzaam verpakken, kan het echter wel een hele puzzel zijn om de juiste balans te vinden tussen ‘underpackaging’, waarbij je het risico loopt dat het product beschadigd raakt, en ‘overpackaging’, waarbij veel lucht wordt vervoerd en onnodig veel afval wordt gecreëerd. Met onder andere ‘Goed Verpakt: de Handleiding Duurzaam Verpakken’ helpen we je graag op weg om de beste keuze te maken.”

Sneak peek: wat vindt de consument een goede verpakking?

Wat vinden consumenten belangrijk als het gaat om verpakkingen? Ellen: “Ten eerste, dat het product niet beschadigt en ten tweede dat de verpakking zo klein mogelijk is. Wil je weten wat op drie staat? Kom dan naar mijn sessie tijdens het Ledenfestival.”

Wie is Ellen?

Bij Thuiswinkel.org werkt Ellen samen met leden en partners om de e-commercesector neer te zetten als de koploper op het gebied van duurzaamheid. De e-commercesector streeft ernaar om in 2025 de helft minder CO2 uit te stoten dan in 2018. Dit gebeurt onder meer via de Bewust Bezorgd-rekentool, die de logistieke operatie helpt te verduurzamen dankzij een slimmere stadslogistiek, betere verpakkingen en een grotere bewustwording rondom duurzaam online winkelen.

Ellen geeft tijdens haar sessie op het Ledenfestival tips waarmee je direct aan de slag kunt. Heb jij een eigen webshop of werk je bij een webshop en verzend je producten? Dan is deze presentatie zeker interessant voor jou.

Wil je weten wat de tien criteria een voor een goede verpakking zijn?

Schrijf je dan nu in voor het Thuiswinkel Ledenfestival op 13 juni bij Down Under in Nieuwegein. Volg de sessie van Ellen en leer hoe je aan de slag kunt met duurzame verpakkingen. Volg naast deze sessie ook andere sessies over onderwerpen als online betalen en e-mailmarketing. De dag wordt afgesloten met een zomers festival en verschillende foodtrucks.

Schrijf je gratis in

Het Thuiswinkel Ledenfestival is gratis toegankelijk voor leden van Thuiswinkel.org (tot twee personen per bedrijf) en business partners met pakket 1 (één toegangskaart per bedrijf).