Helft b2b-bedrijven neemt datagedreven beslissingen

Man achter laptop die bezig is met Google Analytics.

Bijna de helft van de b2b-bedrijven neemt beslissingen op basis van data. Maar ze ervaren wel grote uitdagingen met data-driven marketing en en zeker de ‘nieuwere’ data-gedreven technologieën worden nog niet door alle b2b’ers omarmd. Zo geeft 42% aan nog geen gebruik te maken van artificial intelligence. Dat blijkt uit het Data Driven Marketing Onderzoek 2018, dat in opdracht van de DDMA is uitgevoerd door Centre for Market Insights van de Hogeschool van Amsterdam

Van de ondervraagden geeft 49% aan dat er een cultuur binnen de organisatie heerst waarbij beslissingen worden genomen op basis van data. Slechts 6% is het zeer oneens met deze stelling. Verder vindt 63% van de marketing-/salesondervraagden dat ze zeer hoog of hoog bedreven zijn in data-driven marketing, tegenover 52% van de datascientists/-analists en 42% met een achtergrond in IT/operations. Het minst bedreven is de directie. Daarvan geeft 11% aan zeer laag bedreven te zijn.

Een van de grootste opbrengsten van data-driven marketing is een hogere effectiviteit van de marketingacties (15%), gevolgd door meer inzicht in de klanten (13%) en meer of betere leads (12%). Voor 9% geldt dat het leidt tot meer omzetgroei of de beschikking over meer en/of betere klantdata.

Uitdagingen van data-driven marketing

B2b’ers ervaren ook uitdagingen in het gebruik van data-driven marketing. Zo gaat het vooral om het realiseren van een datagreven cultuur (11%), techniek systemen en tooling (11%), datakwaliteit (10%), betere samenwerking tussen afdelingen (10%) en de kennis en vaardigheden van werknemers (9%).

Wanneer we kijken naar het gebruik van data-gedreven marketingtechnologieën valt op dat marketingautomation (53%) en central data warehouse (38%) en datavisualisatie (36%) het meest worden gebruikt. Daarentegen geeft 42% aan geen gebruik te maken van artificial intelligence, customer data platform (41%), en predictive analytics (34%). De technologieën die nog niet gebruikt worden, maar wel op de planning staan, zijn real time personalisatie (38%), artificial intelligence (34%) en predictive analytics (33%).

Bron: https://www.cmihva.nl/data-visualisaties/

Interesse in Thuiswinkel Zakelijk?

Verkoop jij ook online producten aan bedrijven? Dan kun je profiteren van de voordelen van Thuiswinkel.org en het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk! De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Bekendheid van Thuiswinkel is groot.
  • Betrouwbaarheid dankzij uitgebreide certificering.
  • Integriteit, dit keurmerk wordt uitgegeven zonder winstoogmerk.
  • Deskundigheid, onze toetsen worden uitgevoerd door externe en onafhankelijke bureaus.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid