30 april 2019

Welke grote ontwikkeling zijn er in food-commerce?

pasta in boodschappenmandje

Food is de categorie met de snelste groeiverwachting qua online verkoop. Experts denken dat consumenten tussen 2018 en 2023 ruim driemaal meer online aankopen gaan doen in voeding en dranken: van 4% nu naar 13% over vijf jaar. Welke grote ontwikkeling zijn er in food-commerce en wat gaat dat betekenen? Daar gaat de expertgroep 2B Food van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow zich komend jaar op richten. En ze zoeken nog extra deelnemers!

Wat wordt de impact van e-commerce, marketplaces, nieuwe logistieke oplossingen en de blurring van foodretail en -service voor de sector en klanten? Hoe kun je het netwerk voor voorraad en bezorging optimaal inrichten? Hoe gaat de rolverdeling in de keten verschuiven? Dit zijn slechts enkele vragen waar de expertgroep 2B Food, onder leiding van Group 7 en PostNL, zich in het onderzoeksjaar van 2019 mee bezig gaat houden. Lijkt het jou iets om hierover mee te denken? De expertgroep zoekt nog deelnemers, dus meld je snel aan!

Onderzoeksvraag

De ShoppingTomorrow-expertgroep 2B Food heeft dit jaar als onderzoeksvraag:

Wat zijn de belangrijkste, toekomstige ontwikkelingen op het gebied van food-commerce en hoe richt je daar een optimaal netwerk voor in? 

Meld je aan!

Wil je meedenken over de vraagstukken die komen kijken bij food-commerce en op deze manier meehelpen aan het verder helpen van de e-commercebranche. Meld je dan snel aan bij ShoppingTomorrow via de onderstaande button.

Meld je aan als expert