19 april 2019

Gezocht: testers van nieuwe inlogmethode

Hand op toetsenbord met inlogvenster in beeld

De online wereld vraagt steeds meer om adequate maar gebruiksvriendelijke klantverificatie. Hoe zorg je er als webwinkelier voor dat je klanten makkelijk en veilig in kunnen loggen, zonder dat ze daarbij verschillende wachtwoorden hoeven te onthouden? iDIN wil deze groeiende behoefte in de e-commerce zo goed mogelijk bedienen. De expertgroep Convenient and Safe Login van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow onderzoekt dit jaar wat de beste methode is en zij zijn nog op zoek naar webwinkels die hiermee willen testen.

“Als expertgroep willen we ervoor zorgen dat iDIN en de online dienstverleners samen een oplossing realiseren die vraag en aanbod matchen”, vertelt Just Hasselaar, voorzitter van de expertgroep. Ben je al geïnteresseerd in het gebruiken van iDIN op je website? Dan is dit het ideale moment om dit product te testen met hulp van de experts! Voor partijen die meer zekerheid willen hebben over de persoon met wie ze zaken doen is iDIN nuttig. Maar ook de aanpassingen in de Drank en Horecawet rondom leeftijdsverificatie vragen om nieuwe oplossingen die eenvoudig een 18+ controle tot stand brengen.

Kernactiviteiten van de expertgroep

Deelname aan de expertgroep Convenient and Safe Login zal enige ict-impact hebben op de je bedrijf. De kernactiviteiten zijn namelijk als volgt: 

  1. Toetsing van de behoefte in de markt: wat is de optimale userflow?
  2. Ontwikkelen van een minimal viable product (MVP) op basis van de vraag hierboven. Het prototype is al gereed en de demo zal als eerste voor de expertgroep beschikbaar zijn.
  3. Testen van de MVP en implementatie bij webwinkels, A/B-testen met consumenten en de mogelijkheid om zelf input te leveren.
  4. Bluepaper schrijven over hoe te implementeren
  5. Loginmiddel in de markt beschikbaar zijn tijdens de Webwinkel Vakdagen (januari 2020)

“Wij hebben dus experts nodig die de intentie uitspreken om de stappen een tot en met vier te doorlopen, inclusief implementatie en testen”, zegt Just. “Het maakt daarbij niet uit of je een grote of kleine webwinkel bent, zolang je bereid bent deze uitdaging met ons aan te gaan.”

Meld je aan

Heb je interesse in het testen van een nieuwe inlogmethoden en wil je zo meehelpen aan het verder helpen van de e-commercebranche. Meld je dan snel aan als tester via onderstaande button.

Meld je aan als expert