1 april 2019

Even voorstellen: Molders Media

Molders Media BV Logo

Molders Media is een online -marketingbureau en sinds vorig jaar business partner van Thuiswinkel.org. Ze zorgen er als bedrijf voor dat websites en webwinkels beter vindbaar worden in zoekmachines. Hiervoor voeren ze analyses uit, stellen ze strategieën op en voeren ze deze ook uit. In gesprek met Stefan Molders, SEM-specialist en tevens eigenaar van het bedrijf, vertelt hij over de grootste uitdagingen en belangrijkste ontwikkelingen in de markt en geeft hij een aantal tips en adviezen voor webwinkeliers.

Wat is jullie motto?

“Eén motto is maar lastig te benoemen. Ik hecht veel waarde aan de Rotterdamse mentaliteit die we bij Molders Media hebben. Je kunt van ons zeker een straight-to-the-point-advies verwachten en alles te horen zoals het is. Zoals wij altijd zeggen: “Niet lullen maar poetsen”.

Wat is momenteel jullie grootste uitdaging?

“Op dit moment is onze grootste uitdaging om de vele en vooral snelle ontwikkelingen bij te houden. Uiteraard is dit iets waar wij graag wat extra uurtjes in stoppen. Op die manier zorgen we ervoor dat al ons werk aan de nieuwste eisen en normen voldoet.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik denk dat wij als bedrijf het meest trots kunnen zijn op de resultaten die we samen met onze klanten behalen. Daar zie je toch aan dat ons harde werk wordt beloond. Het maakt bij Molders Media niet uit of je een klein of groot budget hebt, met een werkersmentaliteit kunnen we samen groeien. In de afgelopen vier jaar hebben we meer dan tweehonderd tevreden klanten weten te helpen met hun vraagstukken. Hieronder vallen zowel kleine als grote projecten en dat is natuurlijk best iets om trots op te zijn.”

Wat zijn voor jullie de belangrijkste online ontwikkelingen op dit moment?

“Zeker op het gebied van online marketing zijn er altijd veel ontwikkelingen te verwachten. Zo zullen mensen anders gaan zoeken binnen Google omdat er meer gebruik gemaakt zal worden van voice search. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat de zoekwoordenanalyses anders uitgevoerd moeten worden. Men zoekt met voice search anders dan wanneer zij typen in Google. Longtail-zoekwoorden worden steeds belangrijker. Er zal gebruikgemaakt moeten worden van nieuwe tools om tot het beste resultaat te komen.”

“Daarnaast gaat het belang van de featured snippet ook toenemen en dat is iets waar nu nog niet veel aandacht aan wordt besteed. Als je dit nog niet doet, is dat echt een gemiste kans. Hiermee sta namelijk je direct boven alle organische zoekresultaten in een answer box.”

Image search is voor veel klanten veel makkelijker omdat zij direct een visueel beeld hebben van verschillende producten. Zo wordt er geklikt op de meest aantrekkelijke optie. Daarom is het voor webwinkels steeds belangrijker om goede afbeeldingen te plaatsen met daarbij een korte maar heel duidelijke omschrijving. De naam van de afbeelding is belangrijk maar ook de alt-tag en de tekst rondom de afbeelding moeten goed gebruikt worden.”

“Er zijn in 2019 verschillende updates te verwachten en een al iets oudere maar zeker zeer relevante is de Maccabees-update. Toch heeft nog niet elke webshop hier direct wat van gemerkt. De update zorgt ervoor dat pagina’s met ongeveer dezelfde namen een webwinkel niet meer hoger in de resultaten brengen. Het heeft dus geen nut meer om vier verschillende pagina’s te hebben met slechts een kleine zoekwoordvariatie. Dit zorgt ervoor dat er meer gefocust moet worden op het geheel van de webshop en dat draait dus om het hebben van goede content, een optimale UX en een betrouwbaar platform. Ons advies is om de verschillende maar toch gelijke pagina’s samen te voegen (via 301-redirects) en ervoor te zorgen dat hierin alle vraagstukken beantwoord worden. Houd er ook rekening mee dat content in 2019 niet meer kort en bondig hoeft te zijn. Long-form content gaat het steeds beter doen, dus hierin heb je direct ook meer mogelijkheden om te linken naar andere relevante pagina’s.”

“Al met al kunnen wij je absoluut aanraden om eens goed naar je webwinkel te kijken. Niet naar de afbeeldingen en de mooie video’s, maar echt naar de basis. Hoe is alles ingevuld? Maak je gebruik van goede paginatitels en hoe is het gesteld met de meta descriptions? Pas als de basis helemaal goed is, kun je gaan kijken naar de verdere SEO-aspecten. Zeker nu er steeds meer gekeken wordt naar de pagina als een geheel, is dit belangrijker dan ooit.”

Heb je nog drie tips of adviezen voor webwinkeliers?

  1. “Steek tijd en budget in de branding van jouw bedrijf. Maak onderscheid en geef de klanten een goede reden om iets bij jou aan te schaffen en niet bij de concurrent.”
  2. “Wees eerlijk en straight-forward tegen klanten, zodat ook zij precies weten waar ze aan toe zijn.”
  3. “Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk en op verschillende manieren bereikbaar bent voor klanten. Als ze met vragen direct bij je terecht kunnen, is de kans het grootst dat zij bij jouw webwinkel zullen bestellen.”

Waarom zijn jullie partners geworden van Thuiswinkel.org?

“Het is erg belangrijk dat de e-commercebranche sterk en betrouwbaar is. Dit is waar Thuiswinkel.org ook voor staat. Het is belangrijk dat klanten kunnen zien waar zij terecht kunnen en welke partijen betrouwbaar zijn. Daarom zijn wij van Molders Media graag partners van Thuiswinkel.org.”

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:

  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews

Word ook business partner