19 maart 2019

byADELAAR: “Toeleveranciers zien we als collega’s”

Pascal en Anita achter een computerscherm met logo FC Groningen

Kom je weleens in een voetbalstadion, dan ben je ongetwijfeld ook bekend met de merchandise rond de voetbalclubs. Sjaaltjes, mutsen, tassen, bekers, you name it. De leverancier van al die artikelen? Een tweemanszaak uit Nieuwegein: byADELAAR, Thuiswinkel Zakelijk-lid sinds 2017. Wij spraken met Pascal Adelaar over de relatie die ze hebben met leveranciers, hoe een webwinkel een commercieel medewerker kan vervangen én hoe je in een wokrestaurant prima zaken kunt doen.

“In de jaren ’80 ging ik altijd bij mijn neef Frans Adelaar kijken, hij speelde bij FC Utrecht. Ik rolde in het voetbalwereldje en van het een kwam het ander. In 2005 ben ik begonnen met de verkoop van vaantjes, mutsen, petten en sjaals aan amateurvoetbalverenigingen. Inmiddels hebben we een breed netwerk en doen we veel officiële merchandise van twee derde van de Eredivisie... eigenlijk alle grote clubs. Alles wat je in de fanshop vindt, kunnen wij aan ze leveren”, vertelt Pascal. Samen met zijn vrouw Anita bedrukt hij aan het begin van het voetbalseizoen ook nog eens zo’n 40.000 artikelen met logo’s van de clubs. “Dan komen bijvoorbeeld de trainingspakken van de jeugd van FC Utrecht binnen en moeten daar logo’s op gedrukt. Dat doen we met onze eigen drukpersen. Maar dan roepen we wel hulp in hoor”, vertelt Pascal.

Zeecontainers vol kerstmannenpakken

Ze hebben sinds een jaar of drie ook een webshop in sportprijzen. Aan organisatoren van hardloopwedstrijden verkopen ze bijvoorbeeld alles wat nodig is voor aan hardloopevent, zoals startnummers, medailles, Pascals zelf bedachte SOScoin®, maar ook kerstmannenpakken voor de Rotary Santarun. Die webshop neemt een hoop werk uit handen. “We runnen dit bedrijf met zijn tweeën en zijn zelf echt gefocust op het leggen van contacten, netwerken en natuurlijk de administratie. We zijn te klein om de deur uit te gaan voor nog meer verkoop. Daarom zijn we die webshop gestart, zodat mensen zelf hun orders online konden doen. De tijd die klanten in het bestellen stoppen, zien ze terug in de lagere tarieven. Het moet wel eerlijk blijven.”

Pascal vertelt dat een webshop bouwen niet goedkoop was, en dat er ook veel aandacht en geld in (zoekwoord)optimalisatie gaat zitten, maar dat het inmiddels zijn vruchten wel afwerpt. “De andere optie was een commercieel persoon inhuren en dat is ook hartstikke duur. Daarnaast moet zo iemand wel kunnen werken met een stel. Of ja, hier op kantoor zijn we collega’s, thuis een stel. Dat zien wij zelf zo, maar er moet maar net iemand bijkomen die dat ook zo kan zien. Dus dan maar een webshop.”

Van etentje in een wokpaleis tot webshop

Pascal is tevreden met zijn webshop en vooral ook blij met de partner die dat gebouwd heeft. Op de vraag hoe hij bij die partner kwam, begint hij te lachen: “Ik was uiteten met mijn gezin in een wok in de buurt van Harderwijk. Het was gezellig, we bleven lang hangen en we raakten in gesprek met de ober van dat wokpaleis. Hij werkte toevallig ook bij B&S Media en hij stelde bijzonder geïnteresseerde vragen, op de manier waar ik op dat moment behoefte aan had. En zodoende ben ik Kampen beland. Zelf heb ik helemaal geen verstand van webshops bouwen en wat er allemaal bij komt kijken met linkbuilding en zo. Dus ik ben heel blij dat zij dat allemaal voor me regelen en bijhouden. Ik doe zelf eigenlijk niks aan de webshop, behalve één keer per jaar de nieuwe catalogus uploaden en netjes zetten.”

What you see is what you get

Ook de verzending hebben ze uitbesteed. “We werken met vijf of zes vaste toeleveranciers die de verzending verzorgen. Wij sluiten de deal, sturen de orderbevestiging en zetten de fabriek aan het werk. Dan zijn wij klaar en ligt de bal bij de toeleverancier. Zij gebruiken onze tape, dus de klant ontvangt pakket van byADELAAR. Wij zien onze toeleveranciers in die zin wel echt als collega’s.” Pascal geeft aan dat de keuze voor slechts een beperkt aantal leveranciers de reden is dat ze zo succesvol zijn bij amateurverenigingen en eredivisieclubs. “We verkopen geen spannend product met veel specificaties, dus what you see is what you get. Maar we verkopen alleen als wij zeker weten dat de kwaliteit goed is. Daarom hebben de voetbalclubs vertrouwen in ons.”

Voor alle mensen die byADELAAR niet kent vanuit de voetballerij hebben ze het lidmaatschap bij het Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk aangevraagd. “Als je online bestelt, weet je niet met wie je te maken hebt. Om te laten zien dat we een eerlijke en betrouwbare partij zijn die zijn financiële en juridische zaakjes op orde heeft, zijn we lid geworden.”

Interesse in Thuiswinkel Zakelijk?

Verkoop jij ook online producten aan bedrijven? Dan kun je profiteren van de voordelen van Thuiswinkel.org en het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk! De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Bekendheid van Thuiswinkel is groot.
  • Betrouwbaarheid dankzij uitgebreide certificering.
  • Integriteit, dit keurmerk wordt uitgegeven zonder winstoogmerk.
  • Deskundigheid, onze toetsen worden uitgevoerd door externe en onafhankelijke bureaus.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid