15 maart 2019

SurvivalOutdoor: Webshop met passie en kennis

Alex den Besten

Een van onze nieuwste leden is Dutchdynamic Outdoor B.V., vooral bekend als SurvivalOutdoor.nl. We spreken met Alex den Besten, eigenaar en manager van de webwinkel. Vanwege zijn persoonlijke interesse in de natuur, survival- en bushcrafttechnieken en zijn kennis van de webwinkels is hij de online shop gestart. En met succes!

Waarom ben je deze webshop gestart?

"Van jongs af aan al ben ik echt een buitenmens. Heerlijk de natuur in om te genieten van de rust of juist lekker iets actiefs te ondernemen in de frisse buitenlucht. Daarnaast heb ik altijd al een gemiddeld hoge interesse gehad in survival- en bushcrafttechnieken en de daarbij behorende tools en uitrusting. Ook ben ik al jaren als hobby leiding, en tegenwoordig ook bestuurslid, bij een lokale Scoutingvereniging. Daar probeer ik mijn passie en kennis ook over probeer te brengen op een leuke, gezellige en enthousiaste groep kinderen. Tel daar nog een beetje kennis van websitebeheer en design bij op en zo ontstond het idee een eigen webshop te beginnen."

Waar ben je trots op?

"Ik ben er trots op dat deze onderneming van de grond heeft kunnen komen met alle concurrentie en de beperkte middelen waarmee hij is opgezet. We hebben natuurlijk een aantal grote spelers in de markt als een Bever of een De Wit en daarnaast nog een grote groep kleinere ondernemers en webshops."

"Wat ons langzamerhand toch wel een beetje begint te onderscheiden is een breed productaanbod en daarbij vooral een combinatie van productgroepen die je niet vaak samen bij één aanbieder zult vinden. We hebben (nog) geen enorme collecties van producten in specifieke segmenten maar doen ons best voor alle aspecten een basis aan te bieden waarmee we de meeste van onze bezoekers kunnen bedienen. Gelukkig weten onze vaste klanten dat ze van de merken die we voeren ook producten kunnen bestellen die niet in ons assortiment zitten. Die bestellen we dan gewoon voor ze mee bij onze leveranciers. Hierbij is de sleutel dat we aan de onderkant van de marktprijzen zitten met veel producten en dat klanten erop kunnen vertrouwen dat ze een nette prijs betalen. En vinden ze een product ergens goedkoper, dan bieden wij ze geregeld (extra) korting."

"Hiernaast werken we sinds kort aan een set unieke producten die we in eigen beheer produceren en die dus nergens anders te krijgen zijn, dit zijn speciale lederen dasringen gericht op Scoutingleden."

Welke trends zie je binnen de e-commercemarkt?

"Nederland is echt een van de koplopers is op het gebied van e-commerce. Hierbij zien we dat de dingen waar mensen tot voor kort nog voor naar de winkel gingen nu steeds meer online besteld worden. Ook bekijken mensen producten graag in een fysieke winkel maar gaan vervolgens online op zoek naar de beste prijs, en dan kunnen ze zomaar eens bij ons uitkomen. Hier liggen voor ons als e-tailer kansen omdat we de prijzen laag kunnen houden."

Welk toekomstplannen hebben jullie nog?

"Groeien uiteraard! Ik durf ons nu nog geen concurrent te noemen voor de echt grote spelers, maar hier willen we uiteraard graag verandering in brengen. We zijn dan ook constant druk met het verbeteren van onze webshop en de productinformatie op onze site en het verbreden / verdiepen van ons assortiment."

Waarom ben je lid geworden van Thuiswinkel Waarborg?

"De laatste paar jaar is er veel te doen in de media over oplichting door malafide webshops. Dit heeft gemaakt dat potentiële nieuwe klanten liever iets meer gingen betalen bij een concurrent die al een keurmerk had, omdat dit veiliger leek. Hoewel het een goede ontwikkeling is dat mensen voorzichtiger zijn online, werden wij hierdoor wel genoodzaakt ons ook aan te sluiten bij een online keurmerk. Tel daarbij de grote bekendheid en brede acceptatie van Thuiswinkel Waarborg onder consumenten op en dat maakt dat we ons hier aangesloten hebben. Dit om zo onze klanten ervan te kunnen verzekeren dat ze bij ons altijd goed zitten."

Wil jij meer vertrouwen en een hogere conversie?

Lid zijn van Thuiswinkel.org heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg-logo op je webshop.
  • Vertrouwen van consumenten door Thuiswinkel Waarborg Reviews.
  • Gratis hulp en ondersteuning op juridisch gebied (tools, tips en vraagbaak).
  • Wij komen op voor jouw belangen in Den Haag en Brussel.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid