19 maart 2019

Inside retail

Blog van Wijnand Jongen

Sinds jaar en dag proberen zowel retailers in de winkelstraat als webwinkeliers een relatie op te bouwen met hun (potentiële) klanten en ze vervolgens te verleiden tot het doen van (nog) een aankoop. Daarbij wordt vandaag de dag veelvuldig gebruikgemaakt van de mogelijkheden die de verschillende kanalen te bieden hebben. Fysieke retailers openen webwinkels en andersom, mobile devices worden ingezet en nieuwe technologieën als voice, AI en VR doen hun intreden. Hoewel, hoe nieuw zijn die technologieën nog en zijn er niet al lang nieuwe mogelijkheden voor handen?

Het is voor (web)winkeliers lastig om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en cijfers. Toch is actuele kennis noodzakelijk voor een gefundeerd toekomstplan. Maar hoe verkrijg je die informatie, die zo verspreid te vinden is op internet? En hoe weet je zeker dat je met correcte gegevens te maken hebt? Welke media en platformen moet je hier allemaal wel niet voor volgen en hoe kun je vervolgens zeker weten dat je echt een goed beeld hebt?

Om de hardwerkende (web)winkeliers te helpen bij deze continue reeks aan vragen, hebben wij met collega-belangenvereniging INretail het initiatief genomen om Retail Insiders te starten: een platform waar al deze informatie samenkomt. Eén plek waar je alle data en duiding vindt die je nodig hebt om jouw (web)winkel te optimaliseren en je plannen voor de toekomst te staven met breed en onafhankelijk onderzoek.

Inmiddels hebben veel andere brancheverenigingen zich al aangesloten bij dit retailinitiatief en ook zij delen nu hun marktdata en inspiratie via het platform. In welke branche je ook werkzaam bent, van consumentenelektronica tot food en mode, je vindt alle actuele en relevante marktdata vanaf nu op retailinsiders.nl.

Meer informatie?

Benieuwd naar dit nieuwe data- en kennisplatform vol cijfers, rapporten en cases op het gebied van retail? Neem dan snel een kijkje op www.retailinsiders.nl. Voor meer informatie over eventuele samenwerkingen kun je ook contact opnemen met Laurent de Groof (), programmamanager bij Retail Insiders.