14 maart 2019

Podcast: Zo begin je met verduurzamen van jouw webwinkel

Wijnand Jongen, Margreeth Pape, Martine Hauwert, Harmen van der Meulen en Theodoor van Boven in de volgorde op een rij in de studio

Thuiswinkel.org directeur Wijnand Jongen en adviseur duurzaamheid Margreeth Pape hebben ons afgelopen woensdag bij ‘Let’s Talk Business’ helemaal bijgepraat over verduurzaming binnen de e-commercesector. Zij waren samen met Harmen van der Meulen, CEO van Futurumshop en Theodoor van Boven, directeur van Condomerie een uur lang te gast bij het radioprogramma van New Business Radio.

Hoewel de milieu-impact van onze sector relatief klein is, onderneemt de innovatieve branche steeds meer mooie initiatieven om duurzaam te ondernemen, onder meer op het gebied van verpakkingen en logistiek. Zo verzendt Futurumshop fietskleding op de fiets in herbruikbare verpakkingen en werkt de condomerie niet alleen aan condooms van duurzame materialen, maar wil ze via Bewust Bezorgd ook met een zo laag mogelijke impact bezorgen.

Bewust Bezorgd is door Thuiswinkel.org samen met de sector ontwikkeld om de CO2-uitstoot in de pakketbezorging omlaag te brengen. Het rekenmodel geeft inzicht in de CO2-uitstoot van het bezorgen van jouw pakketten en laat zien aan welke knoppen je kunt draaien om jouw impact omlaag te brengen.

Wil je meer weten over duurzame ontwikkelingen in de e-commerce?

Op de website van New Business Radio kan je zelf het interview terug luisteren.

Beluister hier de podcast

Wil je ook jouw CO2-impact van de bezorging reduceren?

Meld je dan hier aan voor Bewust Bezorgd (gratis voor leden van Thuiswinkel.org).

Meld je aan voor Bewust Bezorgd