20 februari 2019

PAY. laat zich graag uitdagen door klanten

logo pay

Met de aankomende inwerkingtreding van PSD2 deze maand verandert er veel voor payment service providers (PSP’s). Als tussenpersoon is het hun rol om het proces van betalen veilig, makkelijk en snel te laten verlopen voor retailers en consumenten. We spreken met Marc Dumortier, CEO van business partner PAY., over hun plannen op dit gebied.

PSD2 geeft bepaalde partijen toegang tot informatie die tot dan toe alleen banken hadden. “Dat klinkt spectaculair, maar Google weet nu bijvoorbeeld ook al veel van transactiedata, dus zo spannend is het niet”, vertelt Marc. “Maar PSD2 zal het betaallandschap wel complexer maken, met een nog bredere keuze aan verschillende, met elkaar concurrerende betaaldienstverleners. Doordat PSD2 de diversiteit van betaalmethoden nog verder zal versnellen, moeten PSP’s nog meer ingesteld zijn op het veilig en snel binnenhalen van gevarieerde betaalopties enerzijds, en het kostenefficiënt, gestructureerd en geautomatiseerd doorbetalen van de gelden naar de merchants anderzijds.”

Bij PAY. zijn ze gewend om snel te schakelen en voortdurend technische ontwikkelingen door te voeren. Zo waren zij de eerste die het voor de consument mogelijk maakte om met een QR-code te betalen via iDEAL. Daarnaast hebben ze een dynamische QR-code, waardoor er slechts één code nodig is voor verschillende betaalmethode en de prijs steeds kan variëren. Eén enkele code die je dus kunt gebruiken voor facturatie, incasso’s en boetes.

The extra mile

“Wat ons anders maakt, is de mate van controle”, legt Marc uit. “Wij gaan echt een stap verder dan onze concurrenten. Die boeken de betalingen vaak als één bedrag over naar de webwinkelier, en ze controleren alleen of het totaalbedrag klopt. Wij boeken de betalingen een voor een over en controleren betalingen op transactieniveau, zodat we wanneer er iets niet klopt makkelijk kunnen zien wát er precies is misgegaan. Dit maakt vooral het verschil bij betaalopties die operationeel wat complexer zijn, zoals een achterafbetaaloptie of deelbetalingen bij cadeaukaarten.”

PAY. richt zich niet alleen op retailers, maar heeft nu ook haar pijlen gericht op banken. Volgens Marc heeft deze laatste groep het gespecialiseerde terrein van payment-processing verlaten. “Logisch, want de functie van PSP in het ecosysteem is specifiek, ingewikkeld, internationaal, complex en technisch. Daarom willen wij een whitelabel van onze services aanbieden aan de banken. Die gesprekken lopen nu in Nederland, België en binnenkort ook in Duitsland”, geeft Marc aan.

Wat zouden retailers nu anders moeten doen?

“Wat beter zou kunnen, is het integreren van het element van ‘betalingen’ in de gehele beleving van interactie met de klant, én de analyse van deze interactie. Wat ik merk, is dat retailermarketing en - sales meer en meer steunt op directe toegang tot en communicatie met de klant. Diezelfde klant kan binnenkomen via verschillende kanalen (omnichannel), maar zou hoe dan ook steeds op dezelfde wijze geïdentificeerd moeten worden. Vooral de e-commercesector verwacht dat identificatie en betalingen geïntegreerd zijn in het hele ‘order to cash’-proces. Maar ook in de fysieke wereld komt er steeds meer vraag naar”, vertelt Marc. Dit schept weer kansen voor omnichannel PSP’s als PAY. om betaaldiensten te integreren met loyaliteitsprogramma’s.

De kansen voor e-commerce in Nederland schat hij positief in. “Ik zie bijvoorbeeld in de Twinkle100 mooie e-commercebedrijven die goed gemanaged worden en een heldere visie hebben op internationaal zakendoen. Het valt me op dat Nederlandse webwinkels al in een vroege fase internationaal denken en zich openstellen naar buitenlandse klanten. Wij bieden momenteel 43 (internationale) betaalmethoden aan, maar ik word graag uitgedaagd door mijn klanten om daar in 2019 nog een tiental bovenop doen, zodat we met hen internationaal kunnen meegroeien”, besluit Marc.

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner