24 januari 2019

Doe mee en reduceer je CO2

Wil jij jouw pakketten graag zo duurzaam mogelijk bezorgen bij je klanten? Bewust Bezorgd is een rekenmodel dat jou helpt de CO2-uitstoot van de bezorging zoveel mogelijk te reduceren. Ook kun je jouw klant inzicht bieden in wat de meest duurzame bezorgoptie is. In 2019 komt de tool beschikbaar voor alle leden van Thuiswinkel.org, dus reduceer met ons mee!

Bewust Bezorgd is een geavanceerd model, gebaseerd op Europese standaarden en actuele data. Alle berekeningen zijn uitgevoerd door onderzoeksinstituut TNO. Met de tool kun je berekenen hoeveel CO2-uitstoot het versturen van jouw pakketjes met zich meebrengt. Dit wordt uitgerekend op basis van vijftien variabelen, waaronder het volume van de verzonden pakketten, het aantal kilometers dat ieder pakketje aflegt, het vervoersmiddel dat gebruikt wordt, de vulgraad van busjes en de afleveroptie. Zo kun je direct inzien waar de mogelijkheden zitten om jouw logistieke operatie verder te verduurzamen en welke effecten verbeteringen hebben. Bovendien kun je jouw klant ook inzicht bieden in de meest duurzame bezorgoptie, waarmee je de consument de mogelijkheid biedt tot een bewuste keuze.

Bewust Bezorgd is door Thuiswinkel.org, Connekt en Topsector Logistiek ontwikkeld in samenwerking met grote online winkels als bol.com, wehkamp, Coolblue en Otto en vervoerders PostNL, DHL en Dynalogic. De webwinkels en vervoerders hebben in 2018 de tool getest, verbeterd en doorontwikkeld. Het is nu klaar om geïmplementeerd te worden en is beschikbaar voor alle leden van Thuiswinkel.org.

 

Meer weten over Bewust Bezorgd?

logo bewust bezorgd Benieuwd naar de mogelijkheden van het nieuwe rekenmodel van Bewust Bezorgd? Mail naar Margreeth Pape, adviseur duurzaamheid,