9 januari 2019

Pedroshop.nl: Een unieke positie in binnen- en buitenland

Interview met Matthijs de Raad, eigenaar van Pedroshop.nl

De eigenaar van Pedroshop.nl en twee medewerkers staan achter een kast die verkocht wordt in de webshop van Pedroshop.nl

Van regionale offline speler tot webshop die actief is in heel de Benelux. Wat heeft Pedroshop.nl doen besluiten om een webshop te openen, en wat is de sleutel tot succes bij ondernemen in de Benelux? We spraken met Matthijs de Raad, eigenaar van Thuiswinkel Zakelijk-lid Pedroshop.nl en de daaronder vallende webshops.

Ontstaan in de crisis

Voorheen was de kantoor- en magazijnspecialist vooral offline actief in Elst en de omliggende gebieden. De zaken gingen goed tot de crisis in 2010 ook de kantoor- en projectinrichtingssector raakte. In deze van oorsprong vrij conservatieve sector openden weinig concurrenten een webshop, maar Matthijs had er wel vertrouwen in en waagde met Pedroshop.nl de sprong. “Onze core business was kantoormeubelen en magazijnstellingen. Wij geloven heel sterk in 'what you see is what you get' en ik wilde klanten de mogelijkheid geven om bijvoorbeeld stellingen online te kunnen bestellen. Zo is de eerste webshop 'Stellingspecialist' ontstaan. Ik denk dat wij er nog op tijd zijn ingestapt en de groei zit er goed in”, vertelt Matthijs. “In 2012 heb ik Pedroshop.nl B.V. opgericht en toen zijn we daarover verder gaan denken. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om onze productgroepen op te splitsen in specialistenshops. En daar zijn onder andere Archiefkastspecialist, Garderobespecialist, Locker.shop en nog vele andere shops uitgekomen.”

'Het belangrijkste is dat je eerlijk bent in wat je presenteert.' Drie medewerkers van Pedroshop.nl met gereedschap in hun hand staan achter een bankje met een gereedschapskist er op.

Unieke positie verkrijgen en behouden

Matthijs geeft aan dat een unieke positie cruciaal is: “Dat heeft toch voor een deel te maken met je service en je klantgerichtheid, maar ook je adequaat reageren op de vraagstukken die de klant bij je neerlegt. Wij gaan maatwerk bijvoorbeeld niet uit de weg, en komen samen met de klant altijd tot een oplossing. En die oplossingsgerichtheid, naast het gewone standaard leveren, dat wordt goed ontvangen. Je ziet ook dat de projectaanvragen steeds succesvoller worden, zowel in Nederland maar ook de laatste twee jaar in België. Daar beginnen we ook een behoorlijke voet aan de grond te krijgen. In Nederland word je met nog tien andere websites vergeleken. De Belgen ‒ en dat is het frappante ‒ vergelijken je met niemand anders meer als je een goed voorstel neerlegt, of het nu een grote of kleine aanvraag is. Het is dus best wel een andere manier van zakendoen met de Belgen. Ze hebben ook iets meer tijd nodig, een Nederlander geeft er sneller een klap op. Uiteindelijk gaat de klant na een aantal keer contact bestellen, maar als je er eenmaal binnen bent, krijg je ook de herhaalopdrachten.”

Maak waar wat je presenteert

“Het belangrijkste is dat je eerlijk bent in wat je presenteert. Je moet het plaatje niet te mooi maken aan de voorkant en dat achteraf blijkt dat je het niet waar kunt maken. Daarnaast is het belangrijk dat je lokaal je nummers goed hebt ingericht. Niet dat de klanten meer moeten gaan betalen omdat ze naar Nederland moeten bellen. Je wilt uiteindelijk dat die klant het gevoel heeft dat je daar lokaal aanwezig bent”, gaat Matthijs verder. “Voor ons werkt deze service perfect. De zaken gaan goed, we zien de toekomst rooskleurig in”, besluit hij.

'Voor (potentiële) klanten is het belangrijk om vertrouwen uit te stralen en om aan te geven dat je een gedegen partij bent' Drie medewerkers van Pedroshop.nl staan achter een kast die ze in de webshop verkopen.

Thuiswinkel Zakelijk wekt meeste vertrouwen

"We zijn natuurlijk een b2b-webshop. Dat betekent niet alleen dat we grotere klussen hebben, maar ook hogere orderbedragen. Bij de meeste consumentenwebshops praat je over een paar tientjes aan gemiddelde orderwaarde. En dan heb je ook al snel honderden orders op een dag. Bij Pedroshop.nl hebben we misschien geen honderden orders op een dag, maar gaat het wel om veel grotere bedragen. Het belangrijkste voor (potentiële) klanten is om vertrouwen uit te stralen en om aan te geven dat je een gedegen partij bent die gecontroleerd is, financieel goed in elkaar zit en dat je afspraken nakomt. We hebben ons destijds verdiept en zijn erachter gekomen dat uit alle onderzoeken blijkt dat jullie de grootste zijn en het meeste vertrouwen opwekken bij die potentiële klant”, eindigt Matthijs.

Interesse in Thuiswinkel Zakelijk?

Verkoop jij ook online producten aan bedrijven? Dan kun je profiteren van de voordelen van Thuiswinkel.org en het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk! De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Bekendheid van Thuiswinkel is groot.
  • Betrouwbaarheid dankzij uitgebreide certificering.
  • Integriteit, dit keurmerk wordt uitgegeven zonder winstoogmerk.
  • Deskundigheid, onze toetsen worden uitgevoerd door externe en onafhankelijke bureaus.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid