3 december 2018

WWV: Zo verduurzaam je jouw webwinkel

congreszaal

De e-commercesector is volop aan het verduurzamen, een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. Wil jij weten welke stappen jij nu kunt zetten om jouw webwinkel te verduurzamen? Kom dan naar de presentatie van Ellen de Lange (Thuiswinkel.org) en Mariëlle van Spronsen (PostNL) op de Webwinkel Vakdagen. Leer van de praktijkcases en ga naar huis met praktische tips om meteen mooie stappen te zetten!

Er gebeurt zo ontzettend veel op het gebied van duurzaamheid. Thuiswinkel.org heeft met de sector het doel gesteld om de CO2-uitstoot in de logistieke operatie in 2025 te halveren ten opzichte van de huidige uitstoot. Het rekenmodel Bewust Bezorgd helpt daarbij, door de CO2-uitstoot voor de pakketbezorging inzichtelijk te maken. Hierdoor weet je aan welke knoppen je kunt draaien om emissies nog verder omlaag te brengen. Verder werken we met de sector aan het verduurzamen van verpakkingen en kijken we naar welke rol de online retail kan spelen in de circulaire economie.

Daarnaast test PostNL met Futurumshop herbruikbare verpakkingen die wel 1000 keer meegaan. En maakte Coolblue zijn distributiecentrum energiepositief met zonnepanelen, levert bol.com binnen 2 uur pakketjes op de fiets en werken Wehkamp en Picnic samen voor emissieloze retourzendingen.

Meld je gratis aan

Zien Ellen en Mariëlle jou tijdens de Webwinkel Vakdagen? Meld je dan snel aan.

Meld je aan voor de Webwinkel Vakdagen