27 november 2018

Sanitairwinkel.nl: “Virtual reality wordt belangrijk in onze markt”

Interview met Sanitairwinkel.nl

bad en wasbakken met beeldscherm en sanitairwinkel.nl

In 2007 kochten Erik en Rob een domeinnaam voor € 250,- en inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit de online badkamerwereld. Sanitairwinkel.nl groeide uit tot een (web)winkel van formaat, met fysieke in België en Nederland en de wens om nog meer winkels te openen. Hoe hebben ze deze groei aangepakt? We spreken Rob van Laarhoven, directeur bij Sanitairwinkel.nl.

Stap voor stap groeien

“We zagen kansen in de sanitair- en badkamermarkt, met name op online vlak”, vertelt Rob. “Ik studeerde interactieve media aan de Hogeschool van Amsterdam en had veel affiniteit met online en e-commerce. Erik werkte bij een installatiebedrijf en we kregen de kans om Sanitairwinkel.nl over te kopen van een student.”

Volgens Rob is de groei weliswaar snel, maar ook stap voor stap gegaan. “Het klinkt cliché, maar het verschil maak je door goede en slimme collega’s te vinden. We hebben dagelijkse focus op de verbetering van processen rond klanttevredenheid, sales en inkoop. We hebben doelen gesteld en die zijn duidelijk voor iedereen. Daardoor is ook helder waarom we bepaalde keuzes wel of niet maken.” Sanitairwinkel.nl probeert projectmatig te werken, met een focus op automatisering.

Internationale uitrol

Een van de doelen is het openen van meer fysieke winkels. Voorlopig alleen in België en Nederland, maar er wordt ook al naar andere markten gekeken. “Op ict-gebied zijn we inmiddels zo ver dat we relatief makkelijk een kopie met een andere taal kunnen uitrollen. We zien dat ons concept in andere landen werkt, maar per land zien we natuurlijk wel grote cultuurverschillen en verschil in koopgedrag en assortimentskeuze.”

Virtual reality en data

Rob gelooft niet dat je als retailer sanitair alleen maar online kunt verkopen. “In onze markt zie je vrijwel iedereen ook een showroom of fysieke winkel openen. De uitdaging zit in hoe we de offline en online experience met elkaar kunnen verweven. Virtual reality wordt heel belangrijk in onze markt. Mensen kunnen zo bijvoorbeeld door hun nieuwe badkamer heen lopen.” Een andere belangrijke ontwikkeling ziet Rob in het slimmer en beter gebruikmaken van data. Mede via machine learning willen ze in de toekomst beter gaan segmenteren, personaliseren en targeten.

Reputatie is mooi, prestatie is beter

Sanitairwinkel.nl heeft een manifest opgesteld waarmee ze willen laten zien wat service voor de organisatie betekent en hoe ze beste service blijven nastreven. Een van de motto’s die is ontstaan bij het opstellen van het manifest is: “Reputatie is mooi, prestatie is beter”. “Dit past perfect bij onze cultuur. We zijn ambitieus en willen de beste zijn in onze markt. Mond-tot-mondreclame en positieve reviews zijn leuk om te horen, maar het gaat uiteindelijk om jóuw ervaring en die moet goed zijn. Wij zijn natuurlijk trots op alle tevreden verhalen, maar we willen altijd beter presteren.”

Rob vindt het belangrijk om te blijven leren, ook van anderen. “Daarom ben ik vorig jaar mee geweest met de e-commercereis die Thuiswinkel.org had georganiseerd. Dat wat ontzettend leerzaam.”

Wil jij meer vertrouwen en een hogere conversie?

Lid zijn van Thuiswinkel.org heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg-logo op je webshop.
  • Vertrouwen van consumenten door Thuiswinkel Waarborg Reviews.
  • Gratis hulp en ondersteuning op juridisch gebied (tools, tips en vraagbaak).
  • Wij komen op voor jouw belangen in Den Haag en Brussel.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid