22 november 2018

Tailor Store: “De Nederlandse markt past perfect bij ons”

Mannenpak op mannequin

Thuiswinkel.org is de belangenvereniging voor webshops die in Nederland actief zijn. Dat dit niet per se Nederlandse webshops hoeven te zijn, bewijst Tailor Store, een Zweedse webshop voor op maat gemaakte mannenmode. “Dankzij ons lidmaatschap bij Thuiswinkel.org kunnen we ervoor zorgen dat onze Nederlandse website voldoet aan de wensen en eisen van de Nederlandse markt”, aldus Tobias Lindblom, Marketing Director bij Tailor Store.

Tailor Store is in 2003 opgericht en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd merk. De missie van Tailor Store is om op een duurzame wijze betaalbare en stijlvolle kledingstukken te maken voor modieuze mannen. “We maken alle kleding voor onze klanten on demand”, vertelt Tobias. “Dit zorgt voor een bijzonder laag retourpercentage. En mocht er onverhoopt toch iets niet helemaal lekker zitten, sturen we gratis een tweede exemplaar met aangepaste maten. No questions asked. Dit zorgt voor bijzonder tevreden klanten en die zien we natuurlijk graag. Daarom ben ik ook zo blij met onze Size:me-app, die in luttele seconden een perfecte scan maakt van je kledingmaten.”

Duurzaam op maat

Met dit businessmodel zet Tailor Store zich af tegen de jarenlange opkomst van standaardmaten in de modewereld. “Standaardmaten zijn niet alleen slecht voor de drager van de kleding, maar ook voor het milieu. A bad fit spoils it all! Wanneer een online besteld kledingstuk niet past, heeft de klant over het algemeen twee mogelijkheden: hij stuurt het terug naar de winkel of gooit het weg. En dat zijn allebei geen duurzame opties. Daarnaast kunnen vrijwel alle mannen wel beamen dat een op maat gemaakt pak of overhemd veel fijner zit dan een standaardmaat.”

Als de term tailormade valt, stijgt automatisch vaak de prijs die ervoor moet worden betaald. Tailor Store laat zien dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. De webshop beschikt over een eigen kleermakerswerkplaats, met ruim vijfhonderd kleermakers en snijders in dienst die allemaal uitstekende arbeidsvoorwaarden genieten. Tobias: “Onze mensen gaan zorgvuldig aan de slag met een bestelling, zodat je je artikel niet meer hoeft terug te sturen of te ruilen. Het is immers speciaal voor jou gemaakt, aan de hand van jouw specifieke maten en ontwerpideeën. Hiermee dragen wij bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere kledingindustrie.”

Verkopen in andere landen

Als je over de grens wilt gaan verkopen, zijn er volgens Tobias een aantal uitdagingen waar je rekening mee moet houden: “Het blijft lastig om in een andere taal de juiste woorden en tone of voice te gebruiken. Daarom is het volgens mij ook van essentieel belang dat je in elk land een goed vertaalbureau inhuurt neemt of een countrymanager aanstelt die verantwoordelijk wordt voor de vertaling en lokale marketing. Daarnaast doe je er goed aan om je aan te sluiten bij een (inter)nationaal keurmerk, zodat je zeker weet dat je voldoet aan alle plaatselijke wet- en regelgeving.”

Tot slot was er nog de vraag waarom Tailor Store ook de Nederlandse markt heeft betreden: “Ik heb voorheen bij andere bedrijven gewerkt die ook in Nederland actief waren en ik ben er toen achter gekomen dat jullie markt helemaal niet zo anders in elkaar steekt dan die in Scandinavië. Daarnaast behoren Nederlanders tot de langste mensen ter wereld. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat jullie die standaardmaten ook een beetje beu zijn en toe zijn aan de perfecte fit”, besluit Tobias lachend.

Wil jij meer vertrouwen en een hogere conversie?

Lid zijn van Thuiswinkel.org heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg-logo op je webshop.
  • Vertrouwen van consumenten door Thuiswinkel Waarborg Reviews.
  • Gratis hulp en ondersteuning op juridisch gebied (tools, tips en vraagbaak).
  • Wij komen op voor jouw belangen in Den Haag en Brussel.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid