31 oktober 2018

Thuiswinkel Webinar: Hebben platformen de toekomst?

Man die in hoog gras staat en naar een zonsondergang kijkt. In de linkerbovenhoek staat het Thuiswinkel Webinar logo.

Webshops kiezen er steeds vaker voor om hun producten ook via platformen als bol.com, Amazon en eBay aan te bieden. Wat zijn de voordelen en aandachtspunten bij het aanbieden van producten via deze platformen? Hoe ziet de regelgeving eruit en hoe kom je hoog in de ranking bij deze platformen? Kijk mee op 20 november om 11.00 uur.

Kleine ondernemers zijn de dupe

Door producten via een online platform aan te bieden, kan een webshop profiteren van onder andere de naamsbekendheid van een platform en haar vele bezoekers. Voor ondernemingen is het daarom voordelig om van deze platformen gebruik te maken, maar er is wel een kanttekening. Online platformen krijgen steeds meer macht en kleine ondernemers kunnen daar de dupe van zijn. Daarom heeft de Europese Commissie een voorstel gedaan voor nieuwe regelgeving die ingrijpende gevolgen heeft voor online platformen. Martijn Hos (belangenbehartiging en beleid bij Thuiswinkel.org) en Vincent Romviel (jurist bij Thuiswinkel.org) vertellen samen met Nikki Eijpen (Consultant Marketplaces bij business partner Salmon) en Emile Valkestijn (Head of Marketplaces bij ShoppingTomorrow-voorzitter NEWCRAFT) over dit onderwerp.

Platformen hebben het heden

Volgens Nikki hebben platformen en marketplaces niet alleen de toekomst maar ook het heden. Ze vertelt waarom het verkopen op een marketplace past binnen je online strategie. Ze neemt daarbij Amazon als case. Ze kiest voor Amazon omdat dit in Nederland nog wat onderbelicht is; de verhalen over bol.com heeft iedereen al weleens gehoord of gezien. Daarnaast is Amazon heel goed leermateriaal; kennis met betrekking tot Amazon is ook (grotendeels) van toepassing op andere marketplaces. Nikki leert ons hoe je een Amazon marketplace-strategie opzet en geeft praktische tips & tricks om succesvol te worden.

Platformen hebben de toekomst

Emile Valkestijn vertelt over het belang van marketplaces binnen je e-commercestrategie. Hij gaat hierbij in op de voor- en nadelen om via platformen te verkopen en wat er voor nodig is om succesvol te zijn. Daarnaast geeft hij tips bij het betreden van een platform en wat de afwegingen zijn die je daarbij maakt.

Meld je gratis aan

Wil je een succesvolle platformstrategie opzetten? Schrijf je dan nu gratis in voor de webinar op november om dinsdag 20 november om 11.00 uur.

Schrijf je nu in!