22 oktober 2018

E-commerceplanning met prijstactieken rondom de feestdagen

Een blog van business partner Prisync

tekst competitive pricing geschreven op ruitjespapier en rood omcirkeld

Tijdens de feestdagen heb je als webwinkelier een unieke kans om je prijzen aan te passen om zo meer klanten aan te trekken en daarmee meer omzet te genereren. Hierbij kun je ervoor kiezen om je op je prijzen te richten of om specifieke deals aan te bieden aan je klanten. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat je op tijd met je voorbereidingen begint.

In deze blogpost geven we een aantal prijstactieken die je in je webwinkel kunt implementeren om zo de verkoop tijdens de feestdagen te stimuleren.

Gebruik prijsstellingsoftware

Een van de eerste dingen die je moet doen voordat je je producten tijdens de feestdagen opnieuw gaat prijzen, is kijken naar je eigen prijzen (en die van je concurrenten) om te zien welke methoden voorgaande jaren het beste hebben gewerkt. De beste manier om de toekomst te voorspellen is immers om naar het verleden te kijken.

Dit kun je handmatig doen, maar de beste manier is via geautomatiseerde repricingsoftware, zoals die van Prisync. Met behulp van een prijsstellingtool kun je dan de beste prijs berekenen die je klanten bereid zijn te betalen. Als je de prijzen van je klanten analyseert, krijg je een beeld van wat klanten over het algemeen willen betalen.

Voorbeeld prijsstellingstool

Wist je trouwens dat ook veel klanten hun eigen prijsvolgers gebruiken om te zien wat de laagste prijs is? Een tool als Camelcamelcamel helpt bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in het verloop van verschillende prijzen op Amazon. Maar er zijn nog veel meer tools die online shoppers helpen bij het vinden van de beste deal.

Voorbeeld prijsvolger tool camelcamelcamel

Met dit in je achterhoofd is het belangrijk om je prijzen niet te veel te verhogen tijdens de feestdagen. Je wilt natuurlijk niet dat klanten hun producten ergens anders gaan kopen, omdat zij deze daar goedkoper kunnen krijgen.

Zorg voor scherpe aanbiedingen tijdens de feestdagen

Mensen zijn altijd actief op zoek naar aanbiedingen tijdens de feestdagen. Daarom moet je als webwinkelier ervoor zorgen dat je scherpe deals hebt tijdens de feestdagen en dat deze duidelijk op je website staan weergegeven.

Marketingmateriaal van Lands' End

In bovenstaand voorbeeld heeft Lands’ End speciaal marketingmateriaal gecreëerd om shoppers rond Halloween naar haar winkels te leiden. Hoewel hun productlijn niet specifiek met Halloween te maken heeft, spelen ze wel handig op deze feestdag in omdat ze weten dat hun klanten op zoek zijn naar goede deals. Dit doen ze onder andere door in hun advertenties gebruik te maken van urgentie. Hierdoor weten klanten dat de aanbieding slechts één dag geldig is, zodat ze veel sneller geneigd zijn om meteen actie te ondernemen.

Let ook op de leuke details, zoals de korting van 31% omdat Halloween op 31 oktober valt. Deze kleine details zijn belangrijk, omdat ze laten zien dat je daadwerkelijk hebt nagedacht over je prijzen en dat je je klanten echt de beste deals probeert aan te bieden.

Vergeet de verzending niet

De verzendtijden vormen een essentieel onderdeel van de feestdagen. Niemand wil iets voor Kerstmis bestellen en het dan pas op 28 december te ontvangen. Om dit tegen te gaan zou je de prijzen van je product kunnen verhogen. Op deze manier kun je elke bestelling versneld verzenden, zodat de producten vóór een bepaalde datum aankomen.

Belangrijkste takeaways

We hebben je nu verschillende prijstactieken gegeven waarmee je de verkoop rond de feestdagen kunt stimuleren. Wacht niet te lang om ze in te zetten en je zult zien dat het gebruik van een goede prijsstrategie van grote waarde kan zijn voor de conversie van je webwinkel.

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner