16 oktober 2018

Ruim 40% van online shoppers koopt alleen bij webshops met een keurmerk

toetsenbord met handen

Meer dan vier op de tien online kopers shoppen alleen bij webwinkels die een online keurmerk voeren. Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction onder ruim duizend respondenten, dat in opdracht van Thuiswinkel.org is uitgevoerd. Kortom, online consumenten putten nog steeds veel vertrouwen uit een onafhankelijk keurmerk, zoals het Thuiswinkel Waarborg.

Toch is de aanwezigheid van een keurmerk niet het belangrijkste aspect bij de keuze van een webshop. Zo kijkt 58% van de ondervraagden of de webshop meerdere betaalmethoden aanbiedt, terwijl 54% veel waarde hecht aan de naamsbekendheid van de betreffende winkel. Verder scoren de mogelijkheid tot gratis retourneren (52%), het lezen van reviews (35%) en een beveiligde verbinding (34%) een grote rol bij de keuze. De aanwezigheid van een onafhankelijk keurmerk wordt net als aanbevelingen van vrienden en bekenden door 30% genoemd.

Tips voor een betrouwbare webwinkel

We geven je graag vijf tips die je kunnen helpen om ervoor te zorgen dat de consument jouw webshop verkiest boven die van je concurrenten.

  • Zorg voor een goed, herkenbaar keurmerk op je website. Zeker als je naamsbekendheid nog niet zo groot is, kan een gerenommeerd waarborg twijfelende consumenten over de streep trekken om bij jou te shoppen. Zo is 94% van de online shoppers bekend met het Thuiswinkel Waarborg-logo.
  • Bied reviews aan op je website, zodat klanten hun ervaringen met je shop en producten kunnen delen. Op deze manier kun je de mensen overtuigen die graag de meningen van anderen gebruiken om de betrouwbaarheid van een webshop te checken. Laat je daarbij niet afschrikken door eventuele slechte recensies; deze geven je reviews meer geloofwaardigheid. Al is het natuurlijk wel belangrijk om deze tot tevredenheid van de klant op te lossen en ervoor te zorgen dat goede reacties verreweg in de meerderheid zijn.
  • Focus op een goede klantenservice. Als je je klanten goed behandelt, is de kans groot dat ze terugkomen en dat zij hun ervaringen delen via reviews of direct met vrienden en bekenden. Dit levert je dan weer goede mond-tot-mondreclame op.
  • Natuurlijk kan er een keer iets fout gaan, bijvoorbeeld bij de bezorging of betaling. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan, maar los het op een waardige manier op. Zo kun je aan je klanten laten zien dat je ze graag verder helpt en maak je van een nood zelfs een deugd. Klanten weten een goede klachtenafhandeling heel goed te waarderen.
  • Maak intensief gebruik van social media, maar doe dit wel verstandig. Schiet niet klakkeloos alle kanalen vol, maar zoek eerst uit op welke platformen je doelgroep zich bevindt en met welk type content (zoals video’s, blogs of afbeeldingen) je ze daar het beste kunt bereiken.

Infographic herkenbaarheidsonderzoek 2018.pdf

Bekijk hier de tekstversie

Download de infographic  

Succesvolle webwinkel

Logo Thuiswinkel Waarborg Samen met het verkopen van kwaliteitsproducten kunnen deze tips je helpen aan een goede basis voor je webwinkel. Mocht je nog vragen hebben op dit gebied of meer willen weten over het Thuiswinkel Waarborg, neem dan gerust contact met ons op via