5 september 2018

Visdealshop: “Webshops moeten meer van elkaar kunnen leren”

Mede-oprichter van Visdeal.nl, Willem Bontrup, staat in het magazijn van de webshop

Visdeal.nl is zo’n zeven jaar geleden begonnen als daily deal-site binnen, de naam zegt het al, de hengelsport. “Sindsdien zijn we enorm gegroeid; ons team bestaat al uit dertig personen en we sturen elke dag een nieuwsbrief uit naar liefst 350.000 hengelsportfanaten. Inmiddels hebben we onder de naam Visdealshop.nl ook een reguliere webshop opgezet, omdat daar bij onze achterban veel vraag naar was.” Aan het woord is Willem Bontrup, samen met zijn tweelingbroer oprichter van Visdeal.nl en Visdealshop.nl. Met hem praten we onder andere over zijn webwinkel, de trends binnen e-commerce en hoe Thuiswinkel.org via excursies haar leden verder kan helpen.

“Onze bezoekers kunnen bij ons terecht voor alles rondom de hengelsport”, vertelt Willem enthousiast. “Ons team bestaat louter uit mensen die helemaal gek zijn van vissen en we kunnen klanten ook echt helpen aan de beste deals, de juiste materialen en gericht advies. Daarom scoren we ook zo hoog in de reviews die we op onze site tonen. We hebben een heel leuk team opgebouwd dat op een rustige manier uitstekende resultaten behaalt, maar ik denk dat we nog veel verder kunnen groeien.”

Minder focus op omzet

Zo voorziet Willem dat Visdealshop in landen als Duitsland en Frankrijk nog fors door kan groeien. “We hebben al goede Franse en Duitse mensen in dienst, dus we kunnen uitstekend inspelen op het enorme potentieel dat deze landen met hun grotere afzetmarkten te bieden hebben.” Qua groei is omzet overigens niet de grootste drijfveer voor Visdealshop: “Ik denk dat marge eigenlijk veel interessanter is binnen e-commerce. We laten ons een beetje gek maken door de mooie verhalen van snelgroeiende webshops, maar als de Twinkle100 op basis van brutomarge zou zijn, dan zie je een veel reëlere lijst met succesvolle webwinkels.”

Over de grens doet Visdealshop dus ook goede zaken, al is dat wel met wat vallen en opstaan gegaan, legt Willem uit. “Voor onze bedrijfstak is het verkopen in het buitenland niet uitzonderlijk lastig omdat de producten en deals in alle landen hetzelfde zijn. Toch zijn we in het begin te harde van stapel gelopen. Zo hebben we ons ook gericht op een land als Denemarken, maar daardoor raakten we de focus een beetje kwijt. We waren met te veel landen tegelijk bezig. Cross-border e-commerce gaat om de details en als je daar niet bovenop zit, verloopt het allemaal een stuk minder soepel, waardoor je als het ware je eigen business de nek omdraait. Je kunt dus beter rustig aan beginnen, met een klein aantal landen die dicht bij je eigen cultuur staan.”

Juridische hulp en bedrijfsexcursies

“Het Thuiswinkel Waarborg heeft voor ons enorm veel toegevoegde waarde”, antwoordt Willem op de vraag waarom hij voor Thuiswinkel.org heeft gekozen. “Allereerst geeft het de bezoeker het nodige vertrouwen, want het keurmerk is het bekendste van Nederland. Daarnaast ben ik zeer te spreken over de juridische ondersteuning van de belangenvereniging. Hun juristen staan altijd voor me klaar als ik een juridisch vraagstuk heb en dat zorgt toch voor extra rust in de bedrijfsvoering.”

“Wel vind ik dat webwinkels veel meer van elkaar kunnen leren en dat Thuiswinkel.org daar een faciliterende rol in zou kunnen spelen”, vertelt Willem. “Op het gebied van bijvoorbeeld logistiek, marketing en techniek kan het zeer waardevol zijn om een kijkje in de keuken te krijgen bij een ander bedrijf. Het zou fijn zijn als Thuiswinkel.org dergelijke excursies kan organiseren met leden. Veel dingen ben je zelf aan het uitvinden, terwijl eigenlijk al lang bekend is hoe je dat op een slimme manier kan oplossen.”

Interesse in bedrijfsexcursies?

Schoolbus met field trip Thuiswinkel.org is geïnspireerd geraakt door de suggestie van Willem Bontrup en wil graag inventariseren of er meer leden zijn die een kijkje willen nemen bij een andere webshop of die andere webshops wil ontvangen. Dergelijke excursies kunnen alle partijen nieuwe inzichten opleveren en verder helpen. Als je hieraan deel wilt nemen, neem dan contact op met ons via . Bij voldoende interesse gaan we kijken hoe we dit in gang kunnen zetten.