28 augustus 2018

Hoe scoor je met contentmarketing?

Content.18

Het niveau van contentmarketing is vaak onder de maat volgens contentmarketingprofessor Ed Peelen. "En wat doet men dan? Gewoon nóg meer produceren."

We willen te veel, we willen te snel en we denken te vaak te weinig na. Ed Peelen, bestuurslid van Platform Content én een van de sprekers op het event Content.18, verklaart dat we met de ontwikkeling van het vak in de fase van volwassenheid zitten. “Maar”, zo zegt hij, “of wij in Nederland al in het stadium zitten dat contentmarketing écht rendeert … Ik denk dat we daar over de volle breedte nog niet aan toe zijn. Het gaat over die breedte minder snel dan een paar jaar geleden werd voorspeld.” Tijdens Content.18 gaat hij dieper in op de trends in contentmarketing én op de voorwaarden voor succesvolle inzet van content.

Content.18

Benieuwd naar waar en hoe je jouw contentstrategie nog kunt verbeteren? Bezoek dan Content.18 van Adformatie. Keynotes en cases van onder andere Libelle, Wefilm, EO en Royal Schiphol Group zullen je inspireren om aan de slag te gaan met contentmarketing & storytelling!

Storytelling voor bloemen en planten

The Green Gallery: high-end visual storytelling als contentmarketingstrategie voor bloemen en planten. Over social influencers, Instagram, free publicity in Vogue en de impact van video. Founding editor Nancy Berendsen & Tessa Triesscheijn van Bloemenbureau Holland delen in een florale duo-presentatie hun ervaring met pionieren, conceptueel denken, editorial hoogstandjes, learnings en meetbare successen. Misschien wel het mooiste voorbeeld van perceptiemarketing.

De contentcultuur bij Van Wijnen

Hoe een van de grootste bouwers van Nederland haar marketingcommunicatiestrategie veranderde en nu het delen van verhalen stimuleert. Daarover vertellen Ivo Meijer en Linsey Monsauret. Zij zijn dagelijks op zoek naar bijzondere verhalen en dat levert van alles op.

 Ivo en Linsey vertellen hoe zij het anders zijn gaan doen. Over de weerstand die zij tegenkwamen en hoe ze hiermee zijn omgegaan. Over hoe een ‘vernieuwd’ merkverhaal een plek kreeg (en nog steeds krijgt) in de organisatie. Welke fouten maakten ze en wat leerden ze hiervan? Maar ook: hoe is dit alles een succes geworden en wat zijn de volgende stappen? Hun boodschap: denk groot, begin klein.

Meer informatie?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het volledige programma van Content.18. Naast inspirerende keynotes en cases biedt het programma ook expertsessies. Meer info en tickets: www.contentmarketingenstorytelling.nl/