22 augustus 2018

Bol.com: “Hoe speel je optimaal in op de wensen van de consument”

bol.com pakketten op een lopende band.

Je klant begrijpen is key om als (online) retailer toekomstbestendig te zijn. Bol.com begrijpt wat consumenten vandaag de dag verwachten van een (web)winkel. Boukje Taphoorn (CMO bol.com) vertelt je hier tijdens Shopping Today op 20 september alles over. Wij interviewden haar alvast over haar presentatie.

Wat ga je vertellen tijdens Shopping Today?

Boukje: “De lat bij consumenten ligt hoog en wordt steeds hoger. Internet biedt meer transparantie dan ooit. Hoe zorg je er als retailer voor dat je bent waar de consument is en daarbij optimaal inspeelt op de behoeften en wensen zodat consumenten optimaal kunnen winkelen?”

Waarom mogen bezoekers jouw presentatie niet missen?

“Mijn presentatie is interessant voor alle ondernemers of e-commerceprofessionals die nóg succesvoller willen zijn in de online retail en geïnspireerd willen worden met de laatste trends”, vertelt Boukje ons. “Daarnaast is het, als je toekomstbestendig wilt zijn, belangrijk om je klant te begrijpen. Bij bol.com begrijpen we wat consumenten vandaag de dag verwachten van een (web)winkel.”

Boukje vertelde ons ook waarom je Shopping Today niet mag missen als e-commerceprofessional: “Bij bol.com geloven we in de kracht van het netwerk; van elkaar leren en elkaar versterken vanuit ieders expertise. Shopping Today is daar een goede facilitator in.”

Welke recente ontwikkeling in e-commerce boeit jou momenteel het meest?

Boukje: “Relevantie en personalisatie. Een boodschap voor je hele doelgroep is niet meer de marketing van vandaag. Het gaat om relevant en persoonlijk zijn voor ieder individu binnen een miljoenendoelgroep.”

Wie is Boukje?

Boukje Taphoorn begon haar carrière als marketeer bij Unilever en ging daarna aan de slag bij bureau Wieden + Kennedy. In de afgelopen vijf jaar heeft Boukje bij Google gewerkt. Haar meest recente rol was Integrated Marketing Leader en bestuurslid van Google Nederland. Sinds maart 2018 werkt Boukje als Marketingdirecteur (CMO) voor bol.com en is daarmee onder andere verantwoordelijk voor Marketing & Communicatie, Brand Management en Business Development.

Benieuwd?

Wil jij optimaal op de wensen van de consument inspelen? Tijdens Shopping Today geeft Boukje Taphoorn van bol.com de keynotepresentatie ‘Veranderend consumentengedrag en retail’. Ben je lid of business partner (pakket 1) van Thuiswinkel.org? Dan ontvang je één gratis toegangskaart.

Meld je nu aan