17 augustus 2018

Mijnijzerwaren.nl: “Onze kracht zit in het team”

Interview met Michiel Vos, omnichannel & e-commerce entrepreneur

Lachende werknemer van Mijnijzerwaren.nl staat voor de tafel met bestellingen die diezelfde dag verzonden worden.

Hoe manage je ruim 20.000 verschillende producten in een webshop, waar ligt de kracht van Mijnijzerwaren.nl en wat zijn de online uitdagingen van een b2b- en b2c-webshop in ijzerwaren? We spraken met Michiel Vos, omnichannel & e-commerce entrepreneur en aandeelhouder van Mijnijzerwaren.nl.

Deskundig advies van groot belang in deze branche

Mijnijzerwaren.nl verkoopt technische producten, waaronder pneumatisch gereedschap, accuboormachines, veiligheidsbeslag en bouwmaterialen. Omdat het om specialistische producten gaat, weet de klant mogelijk niet altijd wat het beste product is voor zijn of haar bouwplannen. De ruim 20.000 producten die klanten op de site kunnen vinden zijn hierin een vloek en een zegen, want ze kunnen bij Mijnijzerwaren.nl ongetwijfeld vinden wat ze nodig hebben, maar waar moeten ze beginnen? Daar ligt de focus van Mijnijzerwaren.nl: op het geven van deskundig advies en het blij maken van de klant.

De kracht van Mijnijzerwaren.nl zit volgens Michiel in het team. Het bedrijf wordt geleid door een jong en enthousiast team. Michiel: “Het team bestaat uit vier jonge gasten en die laten we zoveel mogelijk vrij. Aan het begin van hun carrière waren ze misschien wat afwachtend, maar je merkt nu dat ze meer gaan zien en ook dat ze hun mond open durven te trekken. Ze zijn niet bang om feedback te geven en daar word ik heel blij van. Die feedback is noodzakelijk om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.”

Het magazijn van Mijnijzerwaren.nl

Nieuwe mobiele site deze maand live

‘’Het draait bij onze site allemaal om de productpagina. In mijn ogen is dit de belangrijkste pagina. Hier komt 80 tot 90 % van onze bezoekers terecht”, vertelt Michiel. Mijnijzerwaren.nl investeert dan ook alles in de doorontwikkeling van het bedrijf. Op dit moment zitten ze in de afrondingsfase van een nieuwe mobiele site en die gaat naar verwachting deze maand live. “Daarnaast hopen we er een medewerker bij te kunnen zetten na de zomer om de snelle groei die we ervaren goed op te kunnen vangen”.

Toch is een mooie website niet het allerbelangrijkst, volgens Michiel. “Als je webshop niet zo mooi is maar je de order perfect verwerkt, de klant op de hoogte houdt en snel levert, dan zijn je klanten blijer met jou dan wanneer je een prachtige webshop hebt waar je met een druk op de knop doorheen kunt, maar vervolgens te maken krijgt met slechte service. Het afhandelproces is veruit het belangrijkste proces waar de klant je op beoordeelt.”

Hogere prijzen, hogere conversie?

Michiel vertelt wat de conversie heeft beïnvloed voor Mijnijzerwaren.nl: “Met zoveel producten is het lastig om de prijzen ook juist te krijgen ten opzichte van je concurrenten. Je denkt misschien dat het een negatieve invloed heeft op je verkopen als je je prijzen verhoogt, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Als je prijs te laag is dan kan het ook zo zijn dat klanten denken ‘klopt het wel?’”

Volgens Michiel is Mijnijzerwaren.nl nog niet heel bekend, omdat ze nog niet heel veel aan branding hebben gedaan. “Mensen komen ons tegen als ze op zoek zijn naar een specifiek product dat wij verkopen. Het Thuiswinkel Waarborg en Thuiswinkel Zakelijk-logo versterken dan wel het vertrouwen. Het zijn toch vaak grote orders met grote aantallen en voor hoge bedragen die direct afgerekend worden. Ja, dan moet je de klant wel vertrouwen geven. Ik durf wel te zeggen dat het voeren van beide logo’s tot een stijging van de verkopen met 10% heeft geleid.”

Interesse in Thuiswinkel Zakelijk?

Verkoop jij ook online producten aan bedrijven? Dan kun je profiteren van de voordelen van Thuiswinkel.org en het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk! De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Bekendheid van Thuiswinkel is groot.
  • Betrouwbaarheid dankzij uitgebreide certificering.
  • Integriteit, dit keurmerk wordt uitgegeven zonder winstoogmerk.
  • Deskundigheid, onze toetsen worden uitgevoerd door externe en onafhankelijke bureaus.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid