8 augustus 2018

Even voorstellen: nieuwe business partner Åland Post

Business partner aan het woord

Vrachtwagen met logo aland post. Logo thuiswinkel business partner

E-commerce laat zich niet vangen binnen landsgrenzen. Je hoeft er dan ook niet vreemd van op te kijken dat er zich nu een Scandinavische fulfilmentpartner presenteert. Åland Post is een jonge, dynamische organisatie met een spannende geschiedenis en een uniek voordeel voor Europese, en dus ook Nederlandse, webwinkeliers. Wij stellen graag onze nieuwe business partner Åland Post aan je voor.

Åland? Waar ligt dat nou?

Het natuurschone Åland bevindt zich in het hart van Scandinavië. Het bestaat uit een groep van ruim zesduizend in de Oostzee gelegen eilanden en is een Zweedstalige, gedemilitariseerde regio met verregaande zelfstandigheid. Als deel van Finland is Åland lid van de EU, maar bevindt het zich wel buiten de EU’s fiscale unie. En dit onderscheid maakt het versturen van goederen vanuit Åland een zeer aantrekkelijk alternatief voor internationale e-commercebedrijven.

Postbezorging over het ijs 

De geschiedenis van postbezorging in Åland gaat bijna 400 jaar terug in de tijd, naar het jaar 1636.  De toenmalige koningin Kristina van Zweden zette in dat jaar de postroute tussen Zweden en Finland op. Hierbij vormde Åland een cruciale verbinding. Onder soms barre omstandigheden werd alles in het werk gesteld om de post op tijd te bezorgen: over land en water en ’s winters met sleeën over het ijs. Hiervoor moest letterlijk alles wijken: Posten ska fram (“de post dient bezorgd te worden”) was het devies. Dit motto zit ook vandaag de dag nog diep geworteld in ons DNA, al zijn we inmiddels uitgegroeid tot een modern logistiekbedrijf met ruim vijftien jaar ervaring op het gebied van internationale e-commerce. Åland Post biedt klantgerichte, geavanceerde oplossingen, van opslag tot verpakking en distributie voor alle soorten bedrijven.

Wat biedt Åland Post de Nederlandse webwinkelier?

Als autonome regio heeft Åland een unieke status binnen de EU. Zo kan Åland Post een belastingvrijstelling bieden op de verkoop van relatief goedkope goederen die vanuit Åland naar de EU worden verstuurd.

Even uitleggen: Toen Finland in 1995 lid werd van de Europese Unie, moest men zich wat betreft de indirecte belastingen aanpassen aan EU-richtlijnen. Voor Åland werd echter een uitzondering gemaakt, om zo het recht om belastingvrij inkopen te doen in het scheepvaartverkeer in stand te houden. Het scheepvaartverkeer is namelijk van cruciaal belang voor de communicatie van de provincie Åland, en de bedoeling was om de economie van de provincie op deze manier te ondersteunen. Om die reden hoort Åland dus, net als de rest van Finland, wel tot het douanegebied van de Europese Gemeenschap, maar is het eiland niet opgenomen op fiscaal gebied.

Door deze speciale belastingvrije status kan Åland Post de webwinkelier aanzienlijke concurrentievoordelen bieden. Alle verkochte producten onder een bepaald bedrag (€ 22,- in de meeste EU-landen) die worden verpakt en verzonden vanuit Åland, vallen onder een administratieve ontheffing genaamd LVCR (Low-Value Consignment Relief).

Dankzij deze uitzondering zijn wij al in een vroeg stadium ingesprongen op de groeiende internationale e-commercebranche, waarbij onze klanten hun goederen naar heel Europa sturen. Als lid van de Wereldpostorganisatie UPU hebben wij een sterk internationaal netwerk van logistieke partners. Hierdoor zorgen we voor snelle verzendingen naar heel Europa, tegen zeer scherpe posttarieven.

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner