6 augustus 2018

AO: “Een 9,3 is mooi, maar het kan altijd beter”

ao bezorger met wasmachine

Achttien jaar geleden in een Engelse pub. De vrienden van John Roberts denken dat het onmogelijk is om witgoed via internet te verkopen. John gaat de uitdaging aan en er ligt een weddenschap op tafel. Niemand had toen kunnen voorspellen dat het daaruit ontstane Appliances Online zo groot zou worden. Inmiddels genieten ze internationale bekendheid met hun websites ao.com, ao.de en ao.nl. Hoe hebben ze zo groot kunnen worden naast hun concurrenten? We spreken met Evert van Ginkel, head of retail voor AO Nederland.

“Hoewel de Nederlandse markt al goed bediend wordt door bestaande spelers, zijn wij ervan overtuigd dat als je iets heel goed doet, er altijd ruimte is”, vertelt Evert. En dat ao.nl iets goed doet, blijkt wel uit de cijfers die ze krijgen van hun klanten. De specialist in consumentenelektronica scoort maar liefst een 9,3 via Thuiswinkel Reviews en ze hebben ruim 1,8 miljoen volgers op Facebook. “Bij AO streven we altijd naar beter, met als doel het hebben van de meest tevreden klant. Want een tevreden klant op zich is mooi, maar we denken dat het altijd nóg beter kan.”

In eigen hand houden

voorkant kantoor aoDe webwinkel gaat ver om klanten tevreden te stellen. “We zien dat service belangrijker is geworden voor de consument. Men verwacht niet alleen een product bij je te kunnen kopen, maar ook de mogelijkheid om gerelateerde diensten bij te kunnen boeken zoals een uitpakservice of premium installatie”, vertelt Evert. Daarnaast houden ze het contact met de klant graag in eigen hand. “Dit doen we bijvoorbeeld door onze eigen bezorgvloot met daarin onze eigen bezorgers, maar ook door een eigen Nederlandse klantenservice in Utrecht, die niet met voorgekauwde scripts werkt maar juist veel vrijheid heeft om de klant tevreden te krijgen en te houden”, gaat Evert verder.

Lid van Thuiswinkel.org vanwege vertrouwen

“We zijn lid geworden van Thuiswinkel.org om vertrouwen op te bouwen bij de consument die ons nog niet kent. Van oorsprong komen we natuurlijk uit het Verenigd Koninkrijk, waar we al een bekende partij zijn met een uitstekende reputatie. Het Thuiswinkel Waarborg is algemeen bekend bij de Nederlandse consument en straalt vertrouwen en betrouwbaarheid uit. Een logische zet dus. Hetzelfde geldt voor de Thuiswinkel Reviews, waar echte klanten hun eerlijke mening geven over onze service. De feedback die hieruit voortvloeit helpt ons ook weer om nóg beter aan te sluiten op de behoefte van de klant”, licht Evert toe.

Toekomst: uitbreiden en samenwerken

“We zien dat samenwerkingen in het algemeen, en in het bijzonder met platformen zoals marktplaatsen, belangrijker zijn dan ooit. Zo zijn we onder andere zelf een samenwerking aangegaan met het Nextail-platform van Blokker en zijn onze producten sinds een jaar ook verkrijgbaar op de marktplaats van bol.com. Daarnaast werken we natuurlijk ook intensief samen met onze partners uit de industrie”, vertelt Evert. In de nabije toekomst richt ao.nl zich op een verdere uitbreiding van de productgroepen om zo het assortiment aan consumentenelektronica nog verder te kunnen verbreden.

Wil jij meer vertrouwen en een hogere conversie?

Lid zijn van Thuiswinkel.org heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg-logo op je webshop.
  • Vertrouwen van consumenten door Thuiswinkel Waarborg Reviews.
  • Gratis hulp en ondersteuning op juridisch gebied (tools, tips en vraagbaak).
  • Wij komen op voor jouw belangen in Den Haag en Brussel.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid