2 augustus 2018

Budget besparen door slim segmenteren

Afbeelding met dame met rekenmachine en kantoorartikelen

Stop met het denken in losse onlinemarketingkanalen en start met het optimaliseren en personaliseren van de customer journey. Maar waar begin je? Siebren van Bruggen van ISM eCompany neemt je tijdens Shopping Today mee in zijn verhaal en zorgt dat je zijn presentatie met heel veel tips verlaat om zelf succesvol aan de slag te gaan met klantdata.

Duik in de klantdata

Siebren, Team Lead Marketing Intelligence bij ISM eCompany (business partner van Thuiswinkel.org) is gefascineerd door het gedrag van consumenten en de toenemende mogelijkheden voor e-commerce om dit gedrag met data in kaart te brengen. Hij legt bezoekers van zijn presentatie uit hoe zij inzichten uit klantdata halen en deze inzichten om kunnen zetten naar concrete acties voor klanten over alle (online)marketingkanalen.

Slim omgaan met budget

Volgens Siebren besparen grote webshops budget door slim te segmenteren. Maar hoe doen zij dit? En hoe kun je dit ook gemakkelijk doen voor je eigen webshop? Marketingmanagers, e-commercemanagers, (online) marketeers en data-Analisten kunnen direct aan de slag met de tips die Siebren geeft tijdens zijn presentatie ‘Hoe u uw data gebruikt om uw klant te leren kennen’.

Benieuwd naar praktische tips voor jouw organisatie?

Tijdens Shopping Today presenteert Siebren een van de successen van een geoptimaliseerde customer journey. Ben je op zoek naar praktische tips op dit gebied? Bezoek dan hét e-commercekennisevent Shopping Today op 20 september 2018. Ben je lid of business partner (pakket 1) van Thuiswinkel.org? Dan ontvang je één gratis toegangskaart.

Meld je nu aan!