2 augustus 2018

Even voorstellen: nieuwe business partner Belco

Business partner aan het woord

Twee bijle pluche poppetje op een bankje. Logo thuiswinkel business partner

Wij stellen graag onze nieuwe business partner Belco aan je voor. Belco is een alles-in-eentool voor klantenservice. Telefoontjes, chats, social messaging & e-mails … Klantenservice kan al snel een chaos worden wanneer al deze communicatietypen op verschillende plekken binnenkomen. We spraken daarom met Edwin Kruis over hoe je klantinformatie inzichtelijk kunt maken en hoe zijn bedrijf Belco hierbij kan helpen. Daarnaast geeft hij een aantal tips voor het optimaliseren van je klantenservice.

Behandel klanten niet als een nummer

Je hebt iets bij een webshop gekocht en je ontvangt het pakket beschadigd thuis. Natuurlijk bel je dan de klantenservice van de betreffende webshop om hiervan  melding te maken. De medewerker van de klantenservice vraagt naar je postcode en klantnummer en verwijst je door naar de klachtenafhandeling, die je vervolgens weer doorverwijst naar de afdeling retouren. Dit zorgt natuurlijk voor irritaties bij de klant, waardoor het imago van de webshop schade oploopt. Daarom is het cruciaal dat je je klanten niet als een nummer behandelt en veelvuldig doorverwijzen zo veel mogelijk voorkomt.

De drie grootste klantenservice-ergernissen

Edwin vertelt ons wat de drie vervelendste ervaringen van klanten wanneer zij gebruikmaken van een klantenservice: “Wanneer je naar de klantenservice belt, wordt het in de wachtrij staan als bijzonder vervelend ervaren. Het kan soms zelfs minutenlang duren voordat een medewerker je te woord kan staan. Daarnaast is het meer dan drie keer opnoemen van het bestelnummer of huisnummer erg irritant voor de klant en vaak onnodig. Ten slotte is het een grote ergernis om meerdere malen doorverbonden te worden en dan vervolgens weer uit te komen bij de eerste medewerker. Om nog maar te zwijgen van de menuopties voordat je überhaupt iemand aan de lijn krijgt.”

Ken de klant

Hoe fijn zou het zijn als de klantenservicemedewerker jou kent? Dat ze direct zien wie er contact met ze opneemt, hoe de klant heet en wanneer er voor het laatst een bestelling is geplaatst. In plaats van “Wat is uw bestelnummer” vragen ze je nu “Meneer de Graaf, waar kan ik u mee helpen?” Uw bestelling is beschadigd geleverd? Excuus, wat vervelend voor u. Kunt u een foto maken van het artikel en deze via WhatsApp doorsturen? Dan maken wij het meteen voor u in orde en zorgen wij dat u binnen twee dagen een nieuw artikel in huis hebt.” 

Met Belco behoort doorverwijzen in ieder geval tot de verleden tijd. “Onze klantenservicetool laat je in één oogopslag zien om welke klant het gaat en er wat er speelt, zodat je direct tot de essentie komt en een klant uitstekend kunt helpen,” vertelt Edwin. “Telefoontjes, mailtjes, chatboxen. Alles komt samen in onze tool, waarmee je sneller en efficiënter werkt en die verpletterende eerste indruk kunt maken op je klant.”

Over Edwin Kruis, Belco

Hallo, ik ben Edwin Kruis, Co-Founder bij Belco.io, dé klantenservicetool voor e-commerce. Ik heb veel ervaring in tech en marketing en ben onder andere geïnteresseerd in menselijk gedrag en psychologie. Elke dag ben ik op zoek naar blije klanten, meer omzet en nieuwe technieken om dit mogelijk te maken.

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner