13 juli 2018

Omnichannel e-fulfilment nog in de kinderschoenen

Vertrapte schoenen. Logo shopping today.

E-commerce verandert de wensen van de consument structureel en samenwerking tussen winkels en webwinkels is belangrijk. Op het gebied van e-fulfilment staat omnichannel nog in de kinderschoenen. Kees Jan Roodbergen van de ShoppingTomorrow-expertgroep Innovation & Omnichannel E-fulfilment presenteert tijdens Shopping Today de kansen en mogelijkheden om meerwaarde te creëren. Hoe ziet de toekomst eruit? En welke stappen kunnen we nu zetten?

Samenwerking fysieke winkel en webwinkel essentieel

E-commerce groeit, maar tegelijkertijd sluiten steeds meer fysieke winkels hun deuren. Het succes van e-commerce is deels te danken aan de fysieke winkels, maar toch staat omnichannel e-fulfilment nog maar aan het begin en is samenwerking noodzakelijk, vertelt Kees Jan. “Samenwerking, ook op logistiek gebied, tussen winkels en webwinkels wordt essentieel. De omnichannel gedachte is er wel bij veel partijen, maar vaak vooral op het vlak van de klantbeleving en marketing. Op het gebied van service en logistiek staat omnichannel echt nog in de kinderschoenen.”

Sneak peek: Grote stijging online verkoop

Kees Jan geeft alvast een sneak peek in de presentatie die hij gaat geven tijdens Shopping Today: “Begin 2017 vond 15% van de verkoop van producten online plaats. Dat was 13% in 2016 en 11% in 2015.” De experts van de ShoppingTomorrow-expertgroep Innovation & Omnichannel E-Fulfilment verwachten dat dit percentage over 10 jaar al gestegen is naar 38%. Kees Jan: “Webwinkels groeien, terwijl veel fysieke winkels het moeilijk hebben. Maar de fysieke winkel kan veel meerwaarde hebben voor de e-commercemarkt. Alleen wordt daar nu nog (te) weinig gebruik van gemaakt.”

De meeste experts uit de expertgroep verwachten dat 85% van het totaal aan winkels over 10 jaar nog steeds een winkel is. Maar welke rol krijgt de winkel als het aantal online aankopen meer dan verdubbeld? Deze vraag wordt behandeld tijdens zijn presentatie. Met als centraal thema ‘omnichannel retail’ toont de expertgroep kansen en mogelijkheden op het gebied van voorraadbeheer, last-mile, ketensamenwerking en de winkel van de toekomst!

Benieuwd?

Tijdens Shopping Today presenteert de expertgroep de kansen en mogelijkheden om meerwaarde te creëren met online en offline logistieke integratie. Waardevolle informatie, want geïntegreerde logistiek is een methode om de consument positief te verrassen en je te onderscheiden van de rest. In vier verschillende pitches worden toekomstvisies gepresenteerd tijdens de parallelsessie: ‘De omnichannel e-fulfilment van de toekomst!’

Bestel nu je ticket voor Shopping Today

Wil jij Shopping Today op donderdag 20 september 2018 bijwonen? Bestel dat nu je ticket. Leden en business partners van Thuiswinkel.org ontvangen één gratis kaart (t.w.v. €395,-) per bedrijf en € 100,- korting op de extra toegangskaarten. Bestel je gratis kaart!

Meld je nu aan!