12 juli 2018

Afrikareizen.nl: een extra stap kan veel opleveren

zonsopgang in kenia

We spreken Richard Thijssen op een dinsdagochtend in de Nederlandse zomervakantie. “Voor jullie is het misschien rustig in de zomerperiode, maar voor ons zijn het drukke tijden”, vertelt hij. Vandaag houdt hij een oogje in het zeil bij de nieuwe collega’s en hij helpt klanten bij het boeken van een droomreis naar Afrika. “We willen klanten echt de ervaring van hun leven bezorgen”, vertelt hij vanuit Denemarken. Wat zijn de uitdagingen van een reisorganisatie en hoe zorgen ze voor die droomreis?

“In Afrika ligt mijn hart”

Afrikareizen.nl belooft een onvergetelijke reis naar verschillende landen in Afrika. “Onze reizen worden samengesteld door een team van experts. Ze krijgen daarbij input van onze klanten en lokale partners. Ik heb zelf ook mijn input gegeven. Mijn hart ligt in Afrika, het is daar prachtig. Ik heb bijna een jaar in Kenia gewoond toen wij daar ons kindje hebben geadopteerd.” Vlak na zijn eigen avontuur in Kenia kwam hij de vacature tegen bij de moederorganisatie van Afrikareizen.nl in Denemarken. Het klikte meteen. Met veel liefde zet hij zich nu al twee jaar in voor zijn klanten.

De reizen van Afrikareizen.nl voeren je langs de highlights van het land en alle kosten zijn bij de pakketreis inbegrepen. Bij sommige andere partijen komen er nog kosten bij voor entreekaartjes of andere zaken. “Bij ons is alles inbegrepen, tot eten aan toe. De klant weet wat hij kwijt is voor de reis en komt niet voor onvoorziene kosten te staan”, vertelt Richard. “Die transparantie is belangrijk. Verder regelen we alles, denken we graag met de klant mee en ze kunnen ons bij nood altijd bellen. We proberen problemen zo goed mogelijk op te lossen. In principe gaat het programma altijd door. Het is geen goedkope reis, dus het moet een prachtige ervaring worden.”

“Een extra stap kan veel opleveren”

Afrikareizen.nl gaat ver voor haar klanten. Op de vraag wat de mooiste reactie is die ze hebben gekregen vertelt Richard: “Dat is onlangs gebeurd. Een klant ging met haar dochter naar Zuid-Afrika. Daar gelden strenge regels voor reizen met een minderjarige. Er moesten handtekeningen gezet worden en formulieren ingevuld. Maar op de luchthaven werd de klant de toegang tot de vlucht geweigerd.” De reden: er ontbrak één handtekening midden in het document. Die handtekening kon natuurlijk niet zomaar gezet worden, en omdat ze de klant toch de reis van haar leven wilden geven, hebben ze alles op alles gezet om de reis kosteloos te verschuiven naar een ander moment. “Doordat we zo’n hechte relatie hebben met onze partners is het ons gelukt. Zonder een cent extra te betalen konden we de reis verplaatsen naar komende oktober. De klant was zo blij dat ze bloemen heeft gestuurd naar ons kantoor in Denemarken. Dat zijn de mooie dingen in ons werk: klanten blij houden door een stapje extra te zetten. Service verlenen; dat is onze werkwijze.”

Mond-tot-mondreclame en online ontwikkelingen

Richard benadrukt hoe belangrijk mond-tot-mondreclame is. “Nederlanders geven niet zo snel hun mening online, tenzij ze wat te klagen hebben. Gelukkig vertellen ze wel aan vrienden en familie hoe goed een reis is bevallen, daarom is het belangrijk om voor elke klant je best te doen.”

De online ontwikkelingen en die van de mobiele devices gaan snel, vertelt Richard. Ze hebben een team dat zich alleen bezighoudt met social media en google. “Dat dat team zijn werk goed doet, weet ik zeker. We hebben inmiddels 20% meer boekingen dan in dezelfde periode vorig jaar. En dat komt vooral door die mond-tot-mondreclame en onze online aanwezigheid. Deze groei zetten we door. Binnenkort gaan we onze openingstijden verruimen, zodat we de klant nog beter van dienst kunnen zijn”, gaat hij verder.

Duurzaam reizen en iets terug doen voor de bevolking

zebra

Afrikareizen.nl vindt het belangrijk iets terug te doen voor het land waar je te gast bent. “Wij maken gebruik van hun land en gastvrijheid. Daar kunnen we best wat voor terugdoen.” Daarom werken ze alleen met lokale gidsen en ze hebben verschillende projecten opgestart waar Afrikareizen.nl en hun klanten geld aan (kunnen) doneren en op bezoek kunnen. “We zetten ons voornamelijk in voor scholen. Educatie is de beste manier om Afrika te helpen veranderen en ontwikkelen”, licht Richard de keuze toe. Ze werken samen met enkele kleine projecten, zodat ze het kunnen overzien en zeker weten dat het geld op de juiste plek terechtkomt. “We zijn de grootste aanbieder van dit soort reizen in Scandinavië, maar we zullen nooit onze normen en waarden verloochenen. Hoe groot we ook worden,” vertelt Richard.

Minder vragen over garantie dankzij Thuiswinkel Waarborg-logo

Richard runt de Nederlandse tak van Afrikareizen samen met een Nederlandse collega. De teksten op de website worden vertaald door vertalers. “Dat we lid zijn geworden van Thuiswinkel.org komt door mijn toedoen. We zijn aangesloten bij de ANVR, het Calamiteitenfonds en de Deense variant van de SGR. We kregen alsnog weleens vragen over garantie, maar sinds we het Thuiswinkel Waarborg-logo op de site hebben staan, krijgen we die vragen bijna niet meer. We worden als betrouwbaarder gezien en de klant weet dat het goed is. Weinig reisorganisaties zijn aangesloten bij Thuiswinkel.org, dus dat maakt ons uniek.”

Wil jij meer vertrouwen en een hogere conversie?

Lid zijn van Thuiswinkel.org heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Meer conversie door Thuiswinkel Waarborg-logo op je webshop.
  • Vertrouwen van consumenten door Thuiswinkel Waarborg Reviews.
  • Gratis hulp en ondersteuning op juridisch gebied (tools, tips en vraagbaak).
  • Wij komen op voor jouw belangen in Den Haag en Brussel.
  • Gratis of met korting toegang tot ons netwerk, kennis, events, onderzoeksrapporten en meer.

Bekijk de rest van de voordelen ofWord meteen lid