10 juli 2018

Thuiswinkel Zakelijk-lid Broekhof voorziet in behoefte bloemenbranche

Vorige maand hebben we ons nieuwe Thuiswinkel Zakelijk-lid Broekhof mogen verwelkomen. De afgelopen jaren zijn ze sterk gegroeid met hun webshop, die in 2014 als maatwerk is gebouwd. Een investering die zich binnen een jaar al heeft terugverdiend. “Onze webshop voorziet in een grote behoefte”, vertelt Suzanne Hiddink, marketingmanager bij Broekhof. “Onze klanten kunnen de verpakkings- en decoratiematerialen voor bloemen en planten bestellen wanneer ze willen en kunnen kiezen uit maar liefst 3.500 verschillende artikelen.”

Broekhof levert bloemen- en plantenverpakkingen en decoratiematerialen aan bloemisten, exporteurs, retailers, kwekers en groothandels in binnen- en buitenland. Het familiebedrijf Broekhof, gestart in 1974, telt inmiddels meer dan 100 medewerkers in Nederland (Noordwijkerhout, Rijnsburg, Honselersdijk, Aalsmeer) en 150 medewerkers in het buitenland (Colombia, Kenia, Vietnam en de Verenigde Staten). In haar eigen fabriek in Vietnam worden bloemen- en plantenhoezen gemaakt en in Kenia en Colombia werkt Broekhof samen met lokale producenten. Broekhof richt zich overigens alleen op de zakelijke markt. Een bewuste keuze, vertelt Suzanne: “We willen onze eigen klanten natuurlijk niet in de weg zitten door rechtstreeks aan de consument te leveren.”

Betrouwbaar bestellen bij Broekhof

Inmiddels koopt ongeveer een kwart van de klanten via de webshop en sinds vorige maand prijkt het Thuiswinkel Zakelijk-logo op de webshop. “Het keurmerk bevestigt dat je online goede zaken doet en betrouwbaar bent. Vooral dat laatste is erg belangrijk voor een online winkel. Je hebt immers geen fysiek iemand voor je waar je producten van koopt”, aldus Suzanne. “Bloemisten zijn hartstikke druk met het runnen van hun eigen zaak. Ze kunnen de bestellingen nu makkelijker online doen en de artikelen kunnen ze vervolgens ophalen bij één van onze vestigingen nabij een veiling. Of ze laten hun bestelling gratis of tegen lage verzendkosten in de winkel bezorgen, waarbij we ook bezorgen in allerlei Europese landen en soms zelfs overzee.”

“Ons voordeel is dat we snel kunnen leveren en dat kopers ook kunnen kiezen voor kleine hoeveelheden. Niet elke bloemist heeft behoefte aan volle dozen van bijvoorbeeld bijstekers of boekethouders. En voor alle producten geldt: vandaag besteld, morgen in huis”, licht Suzanne toe.

Dat ze een goede relatie hebben met hun klanten, blijkt ook wel uit het feit dat de bloemisten Broekhof aan elkaar aanbevelen. “Een van onze klanten had de nieuwe brochure gezien en dat meteen gedeeld op een Facebook-pagina voor bloemisten en wilde graag alvast bestellen van de nieuwe collectie. Heel leuk om te zien dat ze als ambassadeur optreden en ons daar onder de aandacht brengen.”

Interesse in Thuiswinkel Zakelijk?

Verkoop jij ook online producten aan bedrijven? Dan kun je profiteren van de voordelen van Thuiswinkel.org en het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk! Check de voordelen van Thuiswinkel Zakelijk voor verkopers of laat ons je terugbellen voor meer informatie.