10 juli 2018

Waarom Wijnand Jongen uitkijkt naar Shopping Today

Volle zaal defabrique, foto van Wijnand Jongen aan het spreken en het logo van Shopping Today.

20 september 2018 is een belangrijke dag voor e-commerce Nederland. Het lijkt misschien nog ver weg en voor de meesten van ons ligt er nog een vakantie in het verschiet, maar ik heb er al zin in: Shopping Today - het kennisevent voor de (online) retail. Dit jaar heb ik de eer om dagvoorzitter te mogen zijn in de plenaire zaal. Onze eventmanagers Marleen en Milou vroegen me te schrijven waarom ik naar Shopping Today uitkijk. Geen probleem.

Ik kijk met name uit naar het weerzien met e-commercecollega’s. Shopping Today wordt elk jaar door zo’n 1200 mensen bezocht. Vanaf het podium is dat straks een prachtig uitzicht: al die mensen die e-commerce omarmen en dagelijks hard werken om de branche verder te brengen. Mensen die de moeite hebben genomen om hun bureaus te verlaten en tijd te stoppen in hun eigen kennis en ontwikkeling. Kennis die ze de volgende dag al in de praktijk kunnen brengen.

Dat is namelijk het doel van Shopping Today. Praktische kennis ophalen die makkelijk te implementeren is. Niet voor niets is het thema dit jaar ‘level up your e-commerce skills’. Er is nog zoveel te leren, niet alleen binnen Nederland, maar ook van daarbuiten. Dit jaar hebben we als spreker onder andere Sylvain Querne, Head of Retail & eCommerce Strategy bij Facebook, die ingaat op hoe klantengedrag de traditionele retail verandert. Sylvain bespreekt de belangrijkste trends in retail en de opkomst van videoverkoop. Ook laat hij de impact van social media zien en wat voor kansen dit retailers biedt.

Met het thema ‘window to the world’ richten ook de 600+ experts van de 25+ expertgroepen van het onderzoeksplatform ShoppingTomorrow hun vizier op het buitenland. Zij delen hun eerste resultaten tijdens Shopping Today 2018. Met keuze uit ruim 40 sessies over uiteenlopende vakgebieden, is er voor ieder wat wils. Van supply chain, tot verpakkingen en van duurzaamheid tot b2b verkopen. Van payments en conversie tot smarthome. En mijn persoonlijke favoriet: transformatie en change management.

Ik kijk uit naar Shopping Today, omdat ik het belangrijk vind om te blijven leren. Onze branche bruist en groeit. We leren elke dag nieuwe dingen en dat moet ook. Ik stimuleer mijn medewerkers daar ook in. En als dagvoorzitter kijk ik ernaar uit om prikkelende vragen te stellen aan de sprekers. Te kijken welke informatie de spreker nog niet verteld heeft, maar waar wij met zijn allen wel op zitten te wachten.

En je zult ook niet verbaasd zijn als ik zeg dat ik uitkijk naar de borrel. Het praatje met oude bekenden en met nieuwe relaties. Met napraten over alles wat we overdag gehoord hebben. Discussiëren over nieuwe ideeën en opvallende stellingen. En last but definitely not least, voor wie mij een beetje kent, een glaasje fris of een biertje en bitterballen. Ook daar kijk ik naar uit. Zie ik je daar?

Bestel nu je ticket voor Shopping Today

Wil jij Shopping Today op donderdag 20 september 2018 bijwonen? Bestel dat nu je ticket. Leden en business partners van Thuiswinkel.org ontvangen één gratis kaart (t.w.v. €395,-) per bedrijf en € 100,- korting op de extra toegangskaarten. Bestel je gratis kaart!

Meld je nu aan!