19 juni 2018

PostNL pleit voor samenwerking in duurzaamheid: “Zo bereik je meer”

logo's bewust bezorgd en postnl

Samen de e-commerce duurzaam maken, dat is het doel van Bewust Bezorgd. Met dit rekenmodel kun je precies de CO2-uitstoot van de bezorging van een pakketje berekenen en zien waar je nog kunt besparen. Wat drijft de initiatiefnemers? Als eerste in deze interviewreeks met de pilotpartners: Fleur Franke, Manager Marketing & Channels van PostNL.

PostNL is vanaf het begin betrokken bij Bewust Bezorgd. Wat is jullie ambitie met dit project?

“Als belangrijke speler in de e-commercemarkt vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen. Daar past dit als branche-initiatief heel mooi in. Wij hebben de duurzame ambitie en doelstellingen van de e-commercebranche omarmd, wat betekent dat we samen met de keten een CO2-reductie van 50% willen realiseren. Daarnaast wil PostNL 25 binnensteden emissievrij beleveren in 2025. Bewust Bezorgd helpt ons om deze doelstellingen te behalen en zichtbaar te maken.”

Jullie zijn natuurlijk een grote speler in de markt. Waarom zoeken jullie de samenwerking op?

“De e-commercemarkt bestaat uit meerdere partijen. Natuurlijk niet alleen logistieke spelers, al zijn die wel voor een belangrijk gedeelte verantwoordelijk voor de CO2-emissie in de bezorging. Maar om daarin effectief te verduurzamen moeten we de samenwerking zoeken met de webshops. Afspraken maken creëert een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel om duurzame stappen te zetten. Daarbij spelen de webwinkels een belangrijke rol in de communicatie naar de klant. Het bewustzijn van de consument is heel belangrijk. Die kun je aanspreken op het moment dat de consument een aankoop doet, en dat is in de webwinkel.”  

Wil de consument niet alleen maar sneller, sneller, sneller geleverd krijgen?

“Consumenten willen vooral kunnen kiezen waar en wanneer ze een pakketje geleverd krijgen. Zo ook voor duurzaamheid, maar dan moet de consument wel weten wat een milieuvriendelijke keuze is. Met de keuze voor levering de volgende dag is het heel makkelijk om met alleen jouw ene pakketje een bijdrage te leveren. En al die losse pakketjes bij elkaar, die gaan toch wel degelijk verschil maken.”  

Waar valt nog de grootste verduurzamingsslag te maken in de e-commercelevering?

“Om de klimaatdoelstellingen te halen, moet het een optelsom van verschillende verbeteringen zijn. Alle schakels in de keten dus. In de logistieke keten kun je dan denken aan duurzame voertuigen en zonnepanelen op de daken van de sorteercentra. Maar ook het reduceren van de lucht in de verpakking kan een belangrijke bijdrage leveren aan het reduceren van CO2-uitstoot. Hoe meer er in één vrachtwagen, in één busje of in één fiets past, hoe beter.”

Hoe ziet 2025 eruit als het aan jullie ligt?

“’Vol heen, vol terug’ is heel belangrijk, dus niet meer met lege busjes terugrijden. We hebben al verschillende pilotprojecten lopen en klanten mogen hun retouren ook al aan de pakketbezorger aan de deur meegeven. Makkelijk voor de consument én duurzaam omdat de klant zelf niet in de auto hoeft te stappen.”

“Daarnaast hebben we in de binnenstad heel veel initiatieven, zoals het creëren van cityhubs, overslagpunten aan de rand van de stad. Hier combineren we goederenstromen en rijden we vervolgens met Stints (elektrische Segways met een bak voorop) of elektrische bakfietsen de stad in. Zo zijn we in staat om alle pakketjes schoon, stil en slim te bezorgen.”

Bewust Bezorgd zit nu in de pilotfase en is door jullie al getest. Waar zitten de verbeterpunten?

“Om het rekenmodel goed te laten werken moet de performance zeer goed zijn, want er mag natuurlijk geen vertraging optreden in het bestelproces. Daar wordt nog aan gewerkt. En voor de consument zou het mooi zijn om een vergelijking tussen meerdere opties te kunnen maken, in plaats van slechts één duurzaamste duurzame optie aanbevolen te krijgen.

De e-commercesector wordt weleens onterecht als heel vervuilend gezien. Met Bewust Bezorgd maken we inzichtelijk wat de CO2-uitstoot per pakket is, en dat online kopen helemaal niet zo vervuilend is als we denken. Je kunt meteen zien welk effect de maatregelen hebben en dat maakt het zo mooi.”

Meer weten over Bewust Bezorgd?

logo bewust bezorgd Benieuwd naar de mogelijkheden van het nieuwe rekenmodel van Bewust Bezorgd? Ga dan naar de consumentenwebsite en check de milieu-impact van jouw bestelling. Als je nog meer vragen hebt over dit duurzame initiatief, neem dan contact op met Ellen de Lange (), programmamanager duurzaamheid bij Thuiswinkel.org.