19 juni 2018

“E-commerce smoooth maken voor consument en webwinkelier”

klarna smoooth payments thuiswinkel business partner

Als webwinkelier wil je het maximale uit je online onderneming halen. Om hiervoor te zorgen besteed je logischerwijs veel aandacht aan de front-end van de webshop. Een uitgebreid assortiment en een aantrekkelijke website zijn natuurlijk belangrijke zaken om de winst te verhogen. Maar om orders te scoren is ook een optimale user experience cruciaal. Veel ondernemers vergeten hierbij te kijken naar het betaalgedeelte. En dat is behoorlijk zonde, want dit gedeelte speelt ook een grote rol bij het bepalen van de conversie. Bij een te ingewikkelde betaalpagina haken veel shoppers op het laatste moment toch nog af.

 

De filosofie van het Zweedse fintechbedrijf Klarna, leverancier van betaaloplossingen voor webshops, is kraakhelder: wanneer je de klant voor je wilt winnen, moet je het hem zo gemakkelijk mogelijk maken. Klarna zorgt daarom voor een zo smoooth mogelijke shopervaring.

Smoooth winkelen

Hoe zo’n soepele shopervaring werkt? “Bij de ontwikkeling van onze producten zetten we de consument centraal, en daar profiteert de webwinkelier van”, vertelt Annette Verdouw, Head of marketing BeNeFra van Klarna. “Shopping is nu complexer dan vroeger. Mensen hebben weinig tijd en het aankoopproces is ingewikkelder dan ooit, door alle mogelijkheden die er bestaan. Consumenten stellen zichzelf tijdens het shoppen continu vragen als: Wat wil ik kopen? Wat is de beste prijs? Waar wil ik het kopen? Hoe manage ik mijn betalingen? En hoe kan ik de producten retourneren? Wij willen de klant helpen om weer de controle, tijd en plezier te krijgen tijdens het shoppen.”

Annette vervolgt: “Onze productontwikkeling is daarom gebaseerd op data van meer dan 79 miljoen consumenten die al gebruikmaken van Klarna. Aan de hand van deze data krijgen we een 360-graden view van alle micro-momenten die van belang zijn bij het doen van een aankoop. Klanten hoeven bij onze intuïtieve checkout daarom maar een minimaal aantal handelingen uit te voeren. We halen de frictie in het laatste stukje van het aankoopproces weg. Hierdoor wordt betalen zo makkelijk mogelijk, en dit alles leidt samen tot een verhoogde conversie.”

Een dynamische checkout

Wanneer een online shopper de checkout van Klarna voor het eerst gebruikt, wordt hem eenmalig gevraagd om zijn gegevens in te vullen. Vanaf dat moment heeft hij de mogelijkheid om zijn vervolgaankopen in slechts één klik te voltooien. Hierdoor stijgt het aantal herhaalaankopen. De dynamische en intuïtieve checkout van Klarna identificeert dus de persoon die aan het shoppen is. Deze past zich vervolgens automatisch aan aan de betaalvoorkeuren van deze klant.

Alles in een Ga voor de volledige checkout ervaring Mobile first

Ook wordt de checkout aangepast aan de voorkeuren op elk apparaat. Zeker bij mobiel shoppen is dit van groot belang. “Op de kleine schermpjes moeten consumenten vaak veel gegevens invullen. Dat is een afhaakmoment.” Klarna ontwerpt daarom de producten vanuit een ‘mobile first’-gedachte. De checkout is volledig responsive en mobiel geoptimaliseerd. De mobiele checkout van Klarna heeft een conversiepercentage dat tot wel 30% hoger ligt vergeleken met een standaardbetaalpagina.

Service voor de consument, service voor jou

Service staat bij Klarna op de eerste plaats. Het bedrijf opereert internationaal maar biedt een servicecenter in de lokale taal. Klarna biedt betaaloplossingen die shoppers de controle geven over hoe en wanneer zij betalen. Zo krijgen ze de regie over hun financiën. Naast direct betalen kunnen ze ook kiezen voor achteraf betalen, bijvoorbeeld tot na het ontvangen van het salaris. Klanten kunnen het in eerste instantie uitstellen tot twee weken na de aankoop, en dit eventueel nog tien dagen extra uitstellen. Omdat klanten hierdoor bijvoorbeeld kleding eerst kunnen passen voordat ze betalen, trekt dit ze sneller over de streep. In andere landen biedt Klarna ook betalen in delen aan. Naast de alles-in-eencheckoutoplossing zijn deze betaalmethoden ook apart verkrijgbaar.

De Klarna-app

Ook biedt Klarna een app waarin de consument zijn betalingen en retouren kan regelen. Annette: “Dit scheelt heel wat gedoe voor de webwinkelier en zijn klant. De klant betaalt alleen voor wat hij houdt en hoeft niet te wachten tot hij geld teruggestort krijgt. In de app krijgt hij een factuur en die betaalt hij, eventueel later, aan ons. De webwinkelier heeft ondertussen de bestelling al verzonden en zijn geld binnen.”

Geen gedoe

Annette vertelt: “Bij een betaling met Klarna krijgt de webwinkelier gegarandeerd uitbetaald. Wij nemen voor de webwinkel het financiële risico over: hij krijgt het geld van ons, en wij zorgen dat de klant ons betaalt. We nemen alle fraude- en kredietrisico’s voor onze rekening.”

Klarna neemt daarnaast werk uit handen. Omdat er voor de Klarna Checkout modules en plug-ins beschikbaar zijn voor de meest gebruikte e-commerceplatformen, is de integratie moeiteloos. Klarna is continu bezig met het optimaliseren van de checkout. Automatische updates zorgen ervoor dat de checkout  altijd op zijn best is.

Goed overzicht

Daarnaast ben je met Klarna in één klap af van een rommelige administratie. Een uitgebreide range aan betaalmethoden bij verschillende partijen levert vaak een onoverzichtelijke administratie op, waarbij iedere provider een losse uitbetaling levert. Omdat Klarna een alles-in-eenbetaaloplossing biedt, is er maar één contract, één contactpunt en één uitbetaling.

Alle payment service providers kunnen gebruikmaken van de losse betaalmethoden van Klarna en sinds kort is er ook een integratie in Magento en Mijnwebwinkel voor de Klarna Checkout. Kortom: Klarna biedt op allerlei verschillende vlakken een zo smoooth mogelijke ervaring om de conversiecijfers omhoog te laten schieten. Door consumenten controle en tijd te geven, creëer je een optimale ervaring waar zowel de consument als jij als webwinkelier van profiteert.

Word ook business partner van Thuiswinkel.org!

Business partners van Thuiswinkel.org zijn dé bedrijven die samen met ons werken aan een sterke en gezonde e-commerce branche. Als business partner profiteer je van vele voordelen:
  • Vertrouwen van klanten
  • Exclusieve toegang tot netwerkbijeenkomsten van Thuiswinkel.org
  • E-commerce onderzoeken en rapporten
  • Exposure op de website van Thuiswinkel.org
  • Thuiswinkel Business Partner Reviews
Word ook business partner